1,3 tonluk Timsah Cassius 120 yaşına girdi

Esaret altındaki en büyük timsah olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na giren ve ismini Muhammed Ali'den alan; 5,48 metre uzunluğunda ve 1,3 ton ağırlığındaki Timsah Cassius 120 yaşına girdi.

1,3 tonluk Timsah Cassius 120 yaşına girdi
06 Haziran 2023 - 16:20
Esaret altındaki en büyük timsah unvanını taşıyan Cassius'ın 120 yaşını devirdiği düşünülüyor. Yaklaşık 5 metre uzunluğundaki sürüngen, Avustralya'daki Büyük Set Resifi'nde yer alan Marineland Timsah Parkı'nda hayatını sürdürüyor.

Cassius, Finniss Nehri'nde teknelere saldırmasının ardından 1984'te araştırmacılar Graeme Webb, Charlie Manolis ve Karen Dempsey tarafından yakalanmıştı. Profesör Webb, ABC News'e dev hayvanı nehirden çıkarıp bir yere götürmenin çok zor olduğunu söyledi: "Canlıyken onlarla uğraşma konusunda hiç kimsenin deneyimi yoktu. Cassius'u yakalamaya çalışmak çok zordu çünkü onu gerçekten zekanızla alt etmeniz gerekiyordu.". Webb, o dönemde timsahların avlandığını ve bundan kurtulan hayvanların çok temkinli olduğunu açıkladı.

Dev sürüngen yakalandıktan sonra Marineland Timsah Parkı'na yerleştirildi. Webb, yakaladıkları zaman bile tuzlu su timsahının büyük ve yaşlı olduğunu vurguladı. Cassius'ın yaşadığı parkta görev yapan bakıcı Toody Scott, sürüngenler üzerine yapılan araştırmalara dayanarak hayvanın 120 yaşında olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. Scott, Cassius'ı şimdiye kadar Britanya Kraliçesi II. Elizabeth ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping gibi pek çok kişinin ziyaret ettiğini söyledi. 

Guinness Dünya Rekorları tarafından 2011'de esaret altındaki en büyük timsah olarak kabul edilen Cassius, bu unvanı bir sene sonra 6,17 metre uzunluğundaki Lolong'a kaybetmişti. Lolong, 2013'te ölünce Cassius unvanı tekrar ele geçirmişti. Cassius adını, dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'den aldı. ABD'li sporcu, Müslüman olmadan önce Cassius Marcellus Clay Jr. adını taşıyordu.

Kaynak: Independent Türkçe 

YORUMLAR

  • 0 Yorum