73 milyon AT&T'linin hesap bilgileri çalındı

ABD merkezli telekomünikasyon devi AT&T yaptığı açıklamada, yaklaşık 7,6 milyon mevcut hesap sahibine ve 65,4 milyon eski müşteriye ait kişisel verilerin Dark Web'e sızdırıldığını açıkladı. Şirket, sızdırılan verilerin Sosyal Güvenlik numaraları gibi kişisel bilgileri içerdiğini söylerken çalınan bilgilerin 2019 yılı veya öncesine ait olduğunu söyledi.

73 milyon AT&T'linin hesap bilgileri çalındı
02 Nisan 2024 - 02:02
ABD merkezli telekomünikasyon devi AT&T yaklaşık 7,6 milyon mevcut hesap sahibine ve 65,4 milyon eski müşteriye ait kişisel verilerin Dark Web'e sızdırıldığını açıkladı. AT&T Cumartesi günü (30 Mart) yaptığı açıklamada, yaklaşık iki hafta önce sızdırılan verilerin Sosyal Güvenlik numaraları gibi kişisel bilgileri içerdiğini ve çalınan bigilerin 2019 yılı veya öncesine ait olduğunu söyledi. AT&T'ye göre verilerin kaynağı hala araştırılıyor ve şirketten mi yoksa bir satıcıdan mı geldiği bilinmiyor.

Milyonlarca hesap şifresi sıfırlandı
Şirket, sızıntının ardından milyonlarca müşteri hesabı şifresini sıfırladı.

Telekomünikasyon sektöründe AT&T, Verizon Communications ve T-Mobile US şirketlerinin ardından ABD'nin en büyük üçüncü şirketi konumunda. Şirket Şubat ayında, çözülmesi saatler süren yaygın bir kesinti yaşamıştı ve federal hükümet tarafından bir soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum