Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut B. Başkanı oldu

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde 2009'dan bu yana MHP'li Enver Demirel'in oturduğu Belediye Başkanlığı koltuğunda değişim yaşandı. CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan adayı, tiyatro ve sinema sanatçısı Erdal Beşikçioğlu, 31 Mart'ta yapılan seçimlerde %56'lık oy oranıyla Etimesgut Belediye Başkanı seçildi.

Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut B. Başkanı oldu
02 Nisan 2024 - 01:38
Erdal Beşikçioğlu Etimesgut'ta en yakın rakibi MHP adayına yaklaşık 20 puan fark attı. ANKA verilerine göre şu ana kadar Etimesgut genelinde sandıkların %99.9'u açıldı. Alınan verilere göre %56,58 oy oranıyla CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu seçimi önde tamamladı. 



AA verilerine göre ise şu ana kadar Etimesgut genelinde sandıkların %100'ü açıldı. %56,58 oy oranıyla CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu seçimi önde tamamlayarak öne çıkan isim oldu.



Beşikçioğlu CHP'den Etimesgut Belediye Başkanı seçilmesini Ankara havası oynayarak kutladı.
 
Şarkıcı Hakan Peker İYİ Parti'den Karabük Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak katıldığı seçim yarışında 5.sırada kaldı. Türkücü Davut Güloğlu da Yeniden Refah Partisi adayı olarak Düzce'den seçime girdi. Güloğlu Düzce'de başkanlık koltuğunu AK Partili rakibine kaptırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarışa dahil olan futbolcu Gökhan Zan ise %2 oy alabildi. Ünlü dağcı Nasuh Mahruki ise İstanbul Beşiktaş'tan bağımsız aday olarak katıldığı yarışta seçilmeyi başaramadı. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Kocaeli Gebze'deki adaylık yarışında 3. sırada kaldı. Sunucu Mesut Yar ise Muğla Datça'dan bağımsız aday olarak katıldığı seçim yarışında %10 oy aldı. O da üçüncü oldu. TİP adayı olarak Ankara Çankaya'dan aday gösterilen televizyoncu İrfan Değirmenci seçim yarışını 3. sırada tamamladı.

Kaynak: Gazete Oksijen
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum