AB'den 30 Rus yetkiliye yaptırım

Avrupa Birliği (AB), Rus muhalefet lideri Aleksey Navalni'nin ölümünden sorumlu tuttuğu 30 Rus yetkiliye yaptırım uygulayacak.

AB'den 30 Rus yetkiliye yaptırım
19 Mart 2024 - 21:32
Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB üyesi ülkelerin Kremlin'in önde gelen muhalifi Aleskey Navalni'nin ölümü nedeniyle 30 Rus yetkiliye yaptırım uygulayacağını açıkladı. Yaptırımlar arasında seyahat yasakları ve Navalni'ye yapılan muameleden sorumlu cezaevi yetkililerinin mal varlıklarının dondurulması da yer alacak.

Borrell, AB Dışişleri Bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Aleksey Navalni'nin öldürülmesinden sorumlu olanlara yaptırım uygulanması konusunda mutabık kaldık." dedi. Navalni'nin ölümünden sorumlu olanlara yaptırım uygulanması yönündeki anlaşma, Rusya lideri Vladimir Putin'in seçimlerde 6 yıllık yeni bir dönem için seçilmesinin ardından geldi.

Rusya'nın en önde gelen muhalif lideri Navalni, Şubat ayında ağır koşullarda tutulduğu Kuzey Kutbu'ndaki bir hapishanede hayatını kaybetmişti. Yetkililerin verdiği bilgiye göre AB de, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'nin yaptırım kararlarını takiben, Navalni'nin maruz kaldığı muameleden sorumlu cezaevi yetkililerine seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması konusunda adım atacak. AB tarafından yaptırım uygulananların isimlerinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum