Haiti'nin başkentinde çete saldırısı: 12 ölü

Haiti'nin başkenti Port-au-Prince’te çetelerin bir banliyöye düzenlediği saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.

Haiti'nin başkentinde çete saldırısı: 12 ölü
19 Mart 2024 - 22:33
İçine girdiği şiddet sarmalı ile boğuşan Haiti'de çete kabusu sürüyor. Başkent Port-au-Prince’te çeteler bir banliyöyü basıp evleri yağmalarken, bir sokakta 12 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Karayip Denizi’nde yer alan ada ülkesi Haiti’nin başkenti Port-au-Prince’te çetelerin hakimiyeti sürüyor. Çeteler başkentin lüks Petion-Ville banliyösünde bulunan Laboule ve Thomassin mahallerine saldırarak evleri yağmaladı. Bir sokakta en az 12 erkek cesedine ulaşıldı. Elektrik şirketi ise çok sayıda trafo merkezinin saldırı sonucu hizmet dışı kaldığını belirtirken, bazı bölgeler elektriksiz kaldı.

Haiti’de Başbakan Ariel Henry'nin 29 Şubat’ta çok uluslu bir güvenlik gücünün ülkeye gönderilmesini görüşmek üzere Kenya’nın başkenti Nairobi’ye gitmesi üzerine sokaklar karışmıştı. Henry'nin istifasını isteyen çetelerin iki cezaevine yönelik düzenlediği baskınlarda 12 kişi hayatını kaybetmiş, en az 4 bin mahkum firar etmişti. Artan şiddet olayları nedeniyle 3 Mart Pazar günü 72 saat süreyle olağanüstü hal (OHAL) ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Kaynak: Hürriyet

YORUMLAR

  • 0 Yorum