ABD'de Ekim'de yıllık enflasyon %3,2'ye düştü

ABD'de Eylül ayında %3,7 olan yıllık enflasyon, Ekim ayında %3,2 seviyesine geriledi; aylık bazda tüketici fiyatları değişmedi. Gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları (çekirdek enflasyon), Ekim'de bir önceki aya göre %0,2 arttı; yıllık bazda ise %4,1'den %4'e düştü.

ABD'de Ekim'de yıllık enflasyon %3,2'ye düştü
14 Kasım 2023 - 17:05
ABD'de Ekim ayında yıllık enflasyon %3,2 seviyesine geriledi. Ekonomistlerin beklentisi Ekim'de tüketici fiyatlarında bir önceki yıla göre %3,3'lük artış yaşanması yönündeydi. Eylül'de yıllık enflasyon %3,7 olarak kaydedilmişti. Aylık bazda Ekim ayında tüketici fiyatlarında değişim kaydedilmedi. Ekonomistler Ekim'de aylık enflasyonun %0,1 olarak gerçekleşmesini öngörmüştü.

FED'in patikası açısından kritik önemdeki çekirdek göstergeler de beklentilerin altında gerçekleşti. Gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları Ekim'de bir önceki aya göre %0,2 arttı. Bu veride yıllık gerçekleşme ise %4 oldu. Ekonomistler çekirdek göstergelerde ise önceki aya göre değişim yaşanmayacağını tahmin etmişti. Eylül'de aylık çekirdek enflasyon %0,3; yıllık çekirdek enflasyon ise %4,1 olmuştu.

Kaynak: Bloomberg HT

YORUMLAR

  • 0 Yorum