ABD'li bir yazar YZ ile 9 ayda 97 mini roman yazdı

ABD'li bilim-kurgu yazarı Tim Boucher Ağustos 2022'den beri çeşitli yapay zeka araçlarını kullanarak 97 mini roman yazdı. Kitaplarının 500'den fazla kopya sattığını söyleyen Boucher, 2 bin dolardan fazla kazanmış.

ABD'li bir yazar YZ ile 9 ayda 97 mini roman yazdı
23 Mayıs 2023 - 23:20

ABD'li bilim kurgu yazarı Tim Boucher, yapay zeka yardımıyla bir yıldan kısa süre içinde 100'e yakın kitap yazdığını söyledi. Newsweek için kaleme aldığı makalede son 9 ayda 97 mini roman yayımladığını belirten Boucher, çalışmalarının yapay zekanın insan yaratıcılığını artırma konusundaki potansiyelinin bir kanıtı olduğu ifade etti.

ABD'li yazar her biri 5 bin kelime ve 40-140 görsel içeren kitapların yazım sürecinde ChatGPT ve Anthropic’s Claude gibi yapay zeka botlarıyla, yapay zeka temelli görsel üreticisi MidJourney'i kullandığını belirtti.

"AI Lore" ismini verdiği serideki kitapların birbirine gönderme yaptığı ve bağlantılı hikayeler anlattığını belirten Boucher, bu yaklaşımın başarılı olduğunu ve okuyucuların farklı kitapları satın aldıklarını vurguladı. Ağustos'la Mayıs arasında 500'den fazla kopya sattığını söyleyen Boucher toplam kazancınınsa 2 bin dolardan fazla olduğunu ifade etti.



Diğer yazarların aksine mini romanlarını ortalama 8 saatte yazdığını belirten Boucher, "Yapay zekanın yaratıcı işlerin yerine geçeceğine yönelik popüler düşüncenin aksine, yapay zekayı yeteneklerimizi ve kapasitemizi artıracak güçlü bir araç olarak görüyorum." diye konuştu. Boucher, "Tüm sanatçıların belli ölçüde yapay zekayı kullanması kaçınılmaz olacak. Bu sadece sizin çalışmalarınıza hizmet edecek doğru kombinasyonu bulmakla ilgili." dedi.

Kaynak: Independent Türkçe
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum