ABD: "TikTok sorun teşkil ediyor"

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre; TikTok'un, Amerikalıların verilerini topladığı gerekçesiyle endişeli olduklarını söyledi. Jean-Pierre, sosyal medya uygulamasının ABD ulusal güvenliğine potansiyel tehdit oluşturabileceğini düşündüklerini belirtti.

ABD: "TikTok sorun teşkil ediyor"
02 Mart 2023 - 06:05
Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Çinli sosyal medya platformu TikTok ile ilgili sorulara Jean-Pierre, Çin gibi ülkelerin ABD'lilerin verilerini toplayan dijital teknoloji uygulamaları konusunda endişeli olduklarını söyledi. Jean-Pierre, bu kapsamda TikTok'un ABD ulusal güvenliğine potansiyel tehdit oluşturabileceğini belirterek, bu hususta Kongre'yi harekete geçmeye çağırdıklarını kaydetti.

Beyaz Saray personelinin TikTok kullanmadığını belirten Jean-Pierre, "TikTok'un sorun teşkil ettiği konusunda çok nettik." ifadesini kullandı. Jean-Pierre, Başkan Joe Biden'ın da bu konuda endişelerinin olduğunu dile getirdiğini vurgulayarak, diğer taraftan TikTok uygulamasını kullanan milyonlarca Amerikalı bulunduğunu bildirdi. Jean-Pierre, TikTok ile ilgili Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Yatırımlar Komitesinin (CFIUS) devam eden incelemesine işaret ederek, TikTok'un ABD genelinde yasaklanıp yasaklanmayacağına ilişkin ise yorum yapmaktan kaçındı.

Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum