Başakşehir kulübü, City Football Group'a katıldı

Başakşehir kulübü, 400'den fazla ortak kuruluşu olan ve futbolun geleceğini olumlu yönde şekillendirme taahhüdünde bulunan City Football Group'a katıldı. CFG'nin Başakşehir'e; uzun dönemli futbol stratejisi, oyuncu tarama, transfer ve süreçleri eğitimi, futbol projelerinde danışmanlık, akademi gelişimi, uzun dönemli planlama gibi katkıları olacak.

Başakşehir kulübü, City Football Group'a katıldı
18 Şubat 2024 - 15:07
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Başakşehir, Manchester City'nin de yer aldığı City Football Group'a katıldı. City Football Group'un Başakşehir'e sağlayacağı olanaklar şu şekilde:
Uzun dönemli futbol stratejisi, oyuncu tarama, Transfer ve süreçlerin eğitimleri, çeşitli futbol projelerinde danışmanlık, akademi gelişimi, veriye dayalı içgörülerin kullanımı, İstanbul Başakşehir FK’ye uzun dönemli planlama.

Başakşehir Başkan Başkanı Göksel Gümüşdağ iş birliği anlaşmasından ötürü şu ifadeleri kullandı:

“Türk futbolunda genç yaşına rağmen bir çok ilki başarmış İstanbul Başakşehir FK, bugün hem kendisi hem Türk futbolu adına tarihi bir adım attı ve bir ilki daha gerçekleştirdi. Baştan beri vizyonumuz ve hedeflerimizin farklı olduğunu her fırsatta yineledik ve bugün, Dünya’nın en büyük futbol grubu ile yaptığımız bu iş birliği ile bunun altını yeniden çizdik. Çok mutlu, gururlu ve heyecanlıyız. Uzun ama yoğun bir süreçti. Yaklaşımları ve süreçteki destekleri için tüm City Football Group yetkililerine teşekkür ederim. İstanbul Başakşehir ve Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim.”

City Football Group Yönetici Direktör’ü Brian Marwood anlaşma hakkında şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Başakşehir ile bu iş birliği anlaşmasını imzalamaktan ötürü çok mutluyuz. City Football Group bünyesinde sahip olduğumuz eşsiz uzmanlık ve deneyimden büyük gurur duyuyoruz ve Türkiye’de futbolun büyümesini desteklemek için İstanbul Başakşehir ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

City Football Group nedir?

2013 Mayıs'ta kurulan CFG, 400'den fazla sporcu grubunu bünyesinde barındırıyor. Dünya çapında 1 milyardan fazla takipçisi bulunan CFG, 400'den fazla ortak kuruluşa futbolun geleceğini olumlu yönde şekillendirme taahhüdünde bulunuyor. CFG aynı zamanda yetenek geliştirme, taraftar deneyimi, spor ve eğlence, ticari fırsatlar ve topluma fayda sağlama gibi konularda da ortaklarına öncülük ediyor.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum