Biden, 9 ay sonra ilk kez Trump'tan önde

Yahoo News/YouGov anketine göre; ABD seçmeninin %46'sı Biden'ı, %44'ü ise Trump'ı destekliyor. Biden, Ekim 2023'ten beri seçmenden ilk defa Trump'tan daha fazla destek aldı.

Biden, 9 ay sonra ilk kez Trump'tan önde
10 Haziran 2024 - 21:54
Eski Başkan Donald Trump'ın geçen hafta bir porno yıldızına yapılan sus payı ödemesini gizlemek için iş kayıtlarında tahrifat yapmaktan suçlu bulunmasının ardından, yeni bir Yahoo News/YouGov anketine göre Başkan Biden (%46) Ekim 2023'ten bu yana ilk kez Beyaz Saray için iki yönlü bir yarışta Cumhuriyetçi rakibinin (%44) önünde yer alıyor. Son altı Yahoo News/YouGov anketi, Trump'ın kayıtlı seçmenler arasında kafa kafaya bir eşleşmede Biden’ın önünde ya da berabere olduğunu gösterdi. %46 ile Biden'ın mevcut destek seviyesi Ağustos 2023'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Yine de Trump'ın ağır suç mahkumiyeti hesaba katıldığında bile, 2024 yarışması o kadar yakın kalıyor ki, seçmenlere bir sonraki soruda üçüncü aday seçenekleri verildiğinde Biden'ın dar farkı ortadan kalkıyor.



Bu senaryoda Trump sadece 1 puan destek kaybederek %43'e gerilerken; Biden (%42) 4 puan kaybederek geride kalıyor. 3-6 Haziran tarihleri arasında 1,854 ABD'li yetişkinle yapılan ankette seçmenlerin %9'u "başka bir aday" seçeneğini tercih ediyor - ve daha sonra, aralarından seçim yapabilecekleri belirli isimler sunulduğunda, öncelikle bağımsız Robert F. Kennedy Jr. (%4), ardından bağımsız Cornel West, Liberteryen Chase Oliver ve Yeşil Parti adayı Jill Stein'ı %1'er puanla seçiyorlar. Amerikalıların çoğu jürinin "doğru karara" vardığını ancak Trump hakkındaki görüşlerinin değişmediğini söylüyor. Anketin sonuçlarına göre Donald Trump'ın hapis cezası alması gerektiğini düşünen Amerikalıların oranı (%43), almaması gerektiğini düşünenlerden (%40) biraz daha fazla.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum