İskoçya için TR'de üretilen 2. gemi denize indirildi

Yalova'da İskoçya için üretilen 2. gemi denize indirildi. Deniz üzerinde testlere tabi tutulacak geminin İskoçya'ya Şubat 2025'de teslim edilmesi bekleniyor.

İskoçya için TR'de üretilen 2. gemi denize indirildi
10 Haziran 2024 - 21:01
İskoçya’nın batı kıyısı için Türkiye’de üretilen ikinci gemi resmi olarak denize indirildi. "MV Loch Indaal" adlı söz konusu gemiden önce yine Türkiye’de inşa edilen "MV Isle of Islay" adlı gemi ise Mart ayında bitirilmişti. Yalova'daki Cemre Marin Endüstri tersanesinde İskoçya için toplamda 4 gemi üretilecek.

Hafta sonu tanıtılan "MV Loch Indaal" adlı gemi de MV Isle of Islay gibi ülkenin batısında yer alan Islay ve Jura adaları için ulaşım sağlayacak. MV Loch Indaal’ın deniz üzerinde testlerine başlanmadan önce birtakım bazı eksikleri tamamlanacak. Geminin feribot şirketi CMAL'a teslimatının ise Şubat 2025’te gerçekleşmesi bekleniyor.

İskoçya’nın batısındaki adalarda gemilerin yaşlanması nedeniyle uzun zamandır gecikmeler ve iptaller yüzünden ulaşımda zor bir süreç yaşanıyor. Yalova'daki Cemre Marin Endüstri tersanesinde İskoçya için toplamda dört gemi üretilecek.

İnşa edilen iki geminin de 450 yolcu ve 100 araba ya da 14 ticari araç kapasitesi var. Türkiye'de inşa edilecek diğer iki feribotun ise gelecek yıl Haziran ve Ekim aylarında tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum