Biden: "Gazze'ye havadan insani yardım atacağız"

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin önümüzdeki günlerde Ürdün'e katılarak Gazze'ye havadan insani yardımları atmaya başlayacaklarını açıkladı.

Biden: "Gazze'ye havadan insani yardım atacağız"
01 Mart 2024 - 23:21
İsrail ordusunun Gazze'ye 7 Ekim'de başlayan saldırılarının ardından evlerini terk ederek Refah kentine sığınan binlerce Filistinli, İsrail ambargosu ve yardımların ulaşmaması nedeniyle gıda, su ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamak için her gün mücadele veriyor. Refah'ta saldırılarda yıkılan binaların arasına çadır kuran bazı aileler, kısıtlı imkanlarla yaşamını sürdürüyor.

ABD'den insani yardım sözü 
ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen günlerde Gazze'ye havadan insani yardım atmaya başlayacaklarını açıkladı.  Joe Biden, Oval Ofis'te yaptığı açıklamada, yardım beklerken İsrail tarafından vurularak öldürülen Gazzeli sivillerle ilgili olarak, "Gazze'nin kuzeyinde (Filistinlilerin) insani yardıma ulaşmaya çalışırken yaşanan olay trajik ve korkutucu. Oradaki hayatların kaybı çok üzücü." ifadesini kullandı. Masum insanların yiyecek bulmak için çabalarken "savaşa yakalandığını" ifade eden Biden, "Onların yardıma ulaşmaya çalışırken karşılaştıkları durumu gördünüz. Daha fazlasını yapmalıyız ve ABD olarak yapacağız." dedi.

Biden, "Önümüzdeki günlerde, Ürdün'e katılarak (Gazze'ye) havadan insani yardımları atmaya başlayacağız." şeklinde konuştu. Gazze'ye havadan atacakları yardımla ilgili cümlesinde Biden'ın sehven Gazze yerine "Ukrayna" demesi de dikkati çekti.

Biden, İsrail tarafıyla daha fazla insani yardımın bölgeye gönderilebilmesi için görüşmelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi. Öte yandan İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında, Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde karşılıklı saldırılar devam ediyor. İran destekli Hizbullah'tan yapılan iki ayrı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki El-Bağdadi bölgesi ile Ramim kışlası çevresindeki İsrail askerlerinin füzelerle hedef alındığı belirtildi. Bir diğer açıklamada ise Lübnan'ın güneyinde İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA) düşürüldüğü duyuruldu. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Balat Dağı çevresine 2, Ayta eş-Şab bölgesine bir hava saldırısı düzenledi.

Kaynak: TGRT Haber 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum