Birol Güven, Sinema Genel Müdürü olarak atandı

Yapımcı ve senarist Birol Güven, Sinema Genel Müdürü olarak atandı. Birol Güven, 50 televizyon dizisi yapan MinT Motion Pictures'ın sahibi; ayrıca Güven Çocuklar Duymasın, En Son Babalar Duyar ve Mandıra Filozofu'nun yapımcısıydı.

Birol Güven, Sinema Genel Müdürü olarak atandı
23 Şubat 2024 - 22:24
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne senarist ve yapımcı Birol Güven atandı. Birol Güven, Çocuklar Duymasın ve En Son Babalar Duyar gibi birçok ünlü TV dizisinin yapımcısı olarak görev yaptı. Çocuklar Duymasın dizisinin başrol oyuncusu Tamer Karadağlı da geçen yıl Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmıştı.

Film yapımcısı, senaryo yazarı ve yönetmen Birol Güven, 1964 senesinde Kocaeli'nin Darıca ilçesinde dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dilbilim Bölümünden mezun olduktan sonra kısa bir süre öğretmenlik yapan Birol Güven, bir süre turizm sektöründe tur operatörü olarak çalıştı. MinT Motion Pictures adlı şirketi kurarak senaryo ekibiyle birlikte 50 televiyon projesine imza attı. TV projeleri arasında yer alan Çocuklar Duymasın dizisiyle büyük çıkış yakaladı.

Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım, Dersimiz Atatürk, Mandıra Filozofu, Mandıra Filozofu İstanbul filmleriyle beyazperde sektörüne de adım atan Birol Güven, ortak yapımcısı olduğu Güzel Günler Göreceğiz filmi ile 2011 senesinde Antalya Film Festivali'nde en iyi film ödülünü aldı. Birol Güven'in Tatil Diyalogları, Yatak Odası Diyalogları, Teneke Üzerinde Midyeden Sosyeteyle Suşiye, The School Of Mandıra Filozofu adlı yayımlanmış kitapları da bulunmaktadır.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum