Boris Johnson, milletvekilliğinden istifa etti

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 pandemi döneminde başbakanlık ofisinde düzenlenen partilerle ilgili hazırlanan rapor üzerine milletvekilliğinden istifa etti.

Boris Johnson, milletvekilliğinden istifa etti
09 Haziran 2023 - 23:54
Johnson, parlamentoda kurulan komitenin Covid-19 dönemindeki partiler sebebiyle yürüttüğü soruşturma raporunun yayınlanmasından önce verdiği kararı ağır bir mektupla kamuoyuna duyurdu.

İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 döneminde başbakanlık ofisinde düzenlenen partilerle ilgili olarak hazırlanan rapor üzerine milletvekilliğinden istifa etti.

Ayrıcalıklar Komitesi'nde parlamentoyu partiler konusunda "kasıtlı olarak veya sorumsuzca" yanıltıp yanıltmadığına ilişkin soruşturma raporunun yayınlanması öncesinde, Muhafazakar Parti'nin üyesi olarak temsil ettiği Uxbridge ve South Ruislip seçim bölgesinin milletvekilliğinden ayrıldığını duyurdu.

Öfkeli bir istifa mektubu sunan Johnson, komitedeki başkan ve milletvekillerini "muazzam şekilde taraflı" olmakla suçladı ve komitenin kendisini "anti- demokratik"  şekilde parlamentodan atmaya çalışmasından dolayı "şaşkın ve dehşete düşmüş" olduğunu belirtti.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 1 Yorum