Çanakkale'de kaçakları taşıyan lastik bot battı

Çanakkale'de, Eceabat-Gökçeada açıklarında kaçakları taşıyan bir lastik botun alabora olması sonucunda, 7'si çocuk olmak üzere en az 22 kişi hayatını kaybetti. Kurtarma ekipleri, olay yerindeki arama çalışmalarına devam ediyor.

Çanakkale'de kaçakları taşıyan lastik bot battı
15 Mart 2024 - 23:53
Çanakkale'de, Eceabat-Gökçeada açıklarında kaçakları taşıyan lastik botun alabora olması sonucunda, 7'si çocuk olmak üzere en az 22 kişi hayatını kaybetti.

Olayda, kaçakların ikisi kendi imkanlarıyla kurtulurken, diğer ikisi Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), resmi hesabından yaptığı paylaşımda, "Çanakkale ekibimiz, Eceabat açıklarında batan gemide kaybolan göçmenlerin arama çalışmalarına destek vermek için operasyona çıkmıştır." ifadesine yer verdi.

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada da, Eceabat-Gökçeada açıklarında kaçakları taşıyan botun alabora olduğu ve 7'si çocuk toplam 22 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, "1 uçak, 2 helikopter, 1 İHA ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 9 bot ile diğer kurumlara ait 9 bot olmak üzere toplamda 18 bot ve 502 personelle arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği" ifade edildi.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum