UNRWA saldırısı: ABD, İsrail'den açıklama bekliyor

Joe Biden yönetimi, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Birleşmiş Milletler tesisine düzenlediği saldırı sonrasında İsrail'den açıklama bekliyor. ABD, saldırıya ilişkin İsrail'den hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yapmasını talep etti ve masum sivillerin ve insani yardım çalışanlarının korunması gerektiğini vurguladı.

UNRWA saldırısı: ABD, İsrail'den açıklama bekliyor
16 Mart 2024 - 00:21
ABD Başkanı Joe Biden yönetimi, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Refah'taki Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tesisine düzenlediği saldırı sonrasında İsrail'den açıklama bekliyor. Saldırıda bir yardım görevlisi hayatını kaybederken birçok sivil yaralandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin saldırı hakkında daha fazla bilgi toplamak için İsrail yetkilileriyle temas halinde olduğunu belirtti. Kirby, "Bu konuda çok endişeliyiz." ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, saldırının "tam hedefe yönelik" olduğunu ve Hamas komutanı Muhammed Ebu Hasna'nın öldürüldüğünü açıkladı. Ancak, UNRWA'ya göre saldırıda 22 yardım çalışanından bazıları yaralandı ve durumu ağır olanlar var.



UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini, yaptığı açıklamada, saldırının Gazze Şeridi'nde gıda kaynaklarının tükenme ve açlığın artma döneminde gerçekleştiğine dikkat çekti. Lazzarini "BM tesislerine, konvoylarına ve personeline yönelik saldırılar, uluslararası insani hukuku açıkça hiçe sayacak şekilde sıradan hale geldi." diye ekledi.

ABD yetkilisi Kirby, İsrail'den saldırıyla ilgili "hızlı ve kapsamlı bir soruşturma" yapmasını istedi. Kirby, "İsrail'in kendini savunma hakkını anlıyoruz ancak masum sivillerin ve insani yardım çalışanlarının korunması gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Kaynak: Independent Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum