Deniz üzerinden ilk gıda yardımı Gazze'ye ulaştı

Kıbrıs'tan yola çıkan "Open Arms" yardım gemisi Gazze'ye ulaştı. Gemideki 200 tonluk yardım malzemesi, yeni inşa edilen iskelede bekleyen 12 kamyona yüklendi.

Deniz üzerinden ilk gıda yardımı Gazze'ye ulaştı
16 Mart 2024 - 13:03
Gazze için yardım malzemeleri taşıyan ilk gemi Gazze kıyılarına yardım ulaştırdı. İspanyol bandralı "Open Arms" yardım gemisi geçen Salı günü, Birleşmiş Milletler’in açlığın kıyısında olduğunu söylediği Gazze’ye gıda yardımı sağlamak için, 200 ton gıda maddesiyle Kıbrıs’tan ayrılmıştı.

Gemideki 200 tonluk gıda malzemesi, vinçlerle özel inşa edilmiş bir iskelede bekleyen kamyonlara aktarıldı. Aynı isimli İspanyol bir yardım kuruluşuna ait Open Arms yardım gemisi; un, pirinç, protein ürünleri yüklenerek Kıbrıs’taki Larnaka Limanı’ndan demir almıştı. WCK’nin kurucusu ünlü şef Jose Andres de, sosyal medya hesabında mavnadaki yardım malzemelerinin tümünün 12 kamyona yüklendiğini duyurdu.

İsrail Ordusu ise geminin yükünün Kıbrıs’ta denetlendiğini ve kıyının güvenliğini İsrail askerlerinin sağladığını açıkladı. Denizden yardım başarılı kabul edilirse, Gazze’ye daha çok yardım ulaştırma girişiminin bir parçası olarak diğer yardım gemileri de gönderilecek.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum