Eğitilemeyen sumocu, ustasının rütbesini düşürttü

Japonya Sumo Birliği (JSA), 38 yaşındaki Sumo efsanesi Hakuho Sho'nun 20'li yaşlardaki iki öğrencisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle maaşında kesintiye gitti ve rütbesini yaşlılara yönelik en alt rütbeye düşürdü. Moğolistan doğumlu Sho, Eylül 2021'de aktif sporculuk kariyerini bırakmış ve Temmuz 2022'de de eğitim okulunu devralmıştı.

Eğitilemeyen sumocu, ustasının rütbesini düşürttü
24 Şubat 2024 - 22:50
Japonya'da Sumo'nun yönetim organı, 22 yaşındaki çırağına karşı tekrar tekrar şiddete başvurması nedeniyle güreşin en büyük şampiyonlarından birinin rütbesini düşürdü. Japonya Sumo Birliği (JSA), öğrencisi Hokusheiho Osamu'nun eğitim gördüğü yerdeki iki genç arkadaşına fiziksel saldırıda bulunduğunu itiraf etmesinin ardından 38 yaşındaki Hakuho Sho'nun maaşında kesintiye gitti ve onu en düşük rütbeye indirdi. Hakuho, "(Şiddet gören) öğrencileri koruyamadığım için ağır bir sorumluluk hissediyorum." dedi.

Kyodo News'un aktardığına göre Hakuho, "Sumo birliğini, taraftarları ve beni destekleyenleri endişelendirdiğim için çok üzgünüm." dedi. Hakuho'nun maaşında %20 kesinti yapılacak ve rütbesi iki kademe düşürülerek Japonya Sumo Birliği'ndeki yaşlılara yönelik en düşük seviyeye indirilecek. Haberlere göre Hokusheiho, diğerlerinin yüzlerine, sırtlarına ve testislerine tokat attı, kalçalarına süpürge saplarıyla vurdu ve onlara alev püskürtmek için böcek ilacı spreyini yaktı.

22 yaşındaki genç de davranışları için özür diledi. The Japan Times'ın aktardığına göre, "Sınıf arkadaşlarıma karşı şiddet kullandığım için çok pişmanım." dedi. Yayımladığı açıklamada Hakuho'yu öğrencisinin davranışlarını düzeltmediği için eleştiren JSA, onun "bir eğitmen olarak kalite ve farkındalıktan önemli ölçüde yoksun" olduğunu söyledi. Moğolistan doğumlu Hakuho, Eylül 2021'de emekli olmadan önce sumo kariyeri boyunca en üst düzey müsabakalarda 45 galibiyetle rekor kırmış ve eğitim yerini Temmuz 2022'de devralmıştı.

Kaynak: Independent Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum