Google, "Gmail kapatılıyor" iddialarını yalanladı

Google, sahte bir e-posta nedeniyle kullanıcılar arasında panik yaratan iddialara karşılık olarak, Gmail'in kapatılmadığını açıkladı. Şirket, bazı popüler hizmetlerini kapatma eğiliminde olsa da, Gmail'in kapatılacağına dair bir planı olmadığını vurguladı.

Google, "Gmail kapatılıyor" iddialarını yalanladı
24 Şubat 2024 - 22:36
X sosyal medya platformunda paylaşılan bir gönderide, hizmetin "kullanımdan kaldırıldığı" iddiası ortaya atılmıştı. İlk başta gönderi, bir şaka olduğunu belirterek (Google'ın Gemini AI hizmetiyle ilgili bir karışıklık nedeniyle kazara gerçekleştiğini iddia ederek) bu iddiayı reddediyordu. Ancak, gönderi, Google'ın temel HTML görünümünü ortadan kaldırmasıyla ilgili gerçek bir e-postaya dayanıyordu ve Gmail'in tamamen kapatıldığı izlenimini uyandırmak için manipüle edilmişti.

Viral gönderide, "Gmail'le ilgili önemli bir güncellemeyi paylaşmak üzere sizlere ulaşıyoruz." deniliyordu.

"Dünya genelinde milyonları birbirine bağlayan, kesintisiz iletişim sağlayan ve sayısız bağlantıyı teşvik eden Gmail'in yolculuğu sona eriyor." ifadesi, duyurunun gerçek olduğunu düşündürebilirdi. Ancak Google, X platformunda "Gmail kalıcı" şeklinde bir açıklama yaparak hizmetin kapatılmadığını belirtti.

Google, popüler olsalar bile hizmetlerini kapatma eğiliminde olduğu için, bu tür iddialar dikkat çekici olabilir. "Killed by Google" adı verilen özel bir internet sitesinde, şu ana kadar kapatılan 293 uygulama, hizmet ve donanım listeleniyor.

Ancak, söz konusu e-posta sahte olduğu için, Gmail'in kapatılacağına dair bir planın olmadığını söylemek mümkün. Gmail, 2004 yılında 1 Nisan'da kullanıma sunulmuş ve başlangıçta bir aldatmaca olarak görülmüştü. Ancak, zaman içinde pek çok özellik eklenerek ve kullanıcı kitlesi artırılarak dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılan bir e-posta hizmetine dönüştü.

Google, resmi olarak kullanıcı sayılarını açıklamasa da, tahminlere göre yaklaşık 2 milyar aktif kullanıcısı bulunuyor. Bu da onu dünyanın en büyük e-posta hizmeti yapmaktadır.

Kaynak: Independent Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum