Elazığ'da krom madeninde göçük: 4 işçi kurtarıldı

Elazığ İliç'te göçük altındaki madencilere ulaşılamadan bugün saat 10:04 sularında Elazığ'ın Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldi. Toprak altında kalan 4 işçiden 1'i kendi imkanlarıyla kurtulurken diğer 3 işçi de ekipler tarafından kurtarıldı.

Elazığ'da krom madeninde göçük: 4 işçi kurtarıldı
26 Şubat 2024 - 12:38
Elazığ'ın Palu ilçesindeki maden ocağında göçük meydana geldi. Toprak altında kalan 4 işçi kurtarıldı. Göçük altındaki 1 işçi için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, sabah saat 10:04 sularında Palu ilçesi Kayaönü köyü civarında krom madenine ait bir işletmede göçük meydana geldiği ihbarının alındığını söyledi.

Ekiplerin hızla olay yerine ulaştığını belirten Vali Toraman, "Arama-kurtarma faaliyetleri süratle başladı. İlk etapta bir işçimiz kurtarıldı. Biraz önce de ikinci işçimizin kurtarıldığı haberini aldık." dedi.

Valilik tarafından yapılan son açıklamada, 4 işçinin kurtarıldığı ifade edildi. Açıklamada, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı kaydedildi.Göçüğün nedeni henüz bilinmiyor.

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'ne göre Türkiye'nin 26 milyon ton olan Türkiye krom potansiyelinin yüzde 45’i Elazığ'ın Guleman bölgesinde bulunuyor. Guleman Bölgesi, krom potansiyeli ve üretimi açısından Türkiye'nin birinci önemli bölgesi.

Türkiye’de bulunan iki ferrokrom tesisinden biri de Guleman’da yer alıyor. Bundan önceki son krom madeni göçüğü Aralık ayında Denizli'de meydana gelmiş, 2 işçi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum