Erzincan'da madende heyelan: 9 işçi toprak altında

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde sahasında toprak kayması meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, heyelanda toprak altında 9 işçinin kaldığını ve bölgede 400 kişi ile arama-kurtarma çalışması yürütüldüğünü bildirdi.

Erzincan'da madende heyelan: 9 işçi toprak altında
13 Şubat 2024 - 23:04
Anagold Madencilik'in 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14:30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi.

Bunun üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, madenden çıkarılan toprakların istiflendiği büyük alanda toprak kaymasının gerçekleştiğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Civar illerden AFAD, Jandarma, TSK ve UMKE ile yapabileceğimiz her şeyi seferber ettik. 400 kişi ve 40'ın üstünde araç sahada çalışıyor. Maden ocağının üstünde büyük bir kütle var. Ağırlığı taşıyamamasından dolayı kaymadan kaynaklanan bir göçük söz konusu. 667 çalışanın içinden 9 çalışanımızın eksik olduğunu ve muhtemelen bu kayan toprağın altında olduğunu düşünüyoruz. Bütün temennimiz arama kurtarmayla birlikte müjdeli haberler vermek istiyoruz."


Kaynak: BBC Türkçe, TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum