İstanbul'da 40 bin şişe sahte parfüm ele geçirildi

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı sahte parfüm üreticilerine karşı operasyon düzenledi. Operasyonda, yüklü miktarda etil alkol, sahte parfüm, ünlü markaların taklit kapak ve kutuları ele geçirildi.

İstanbul'da 40 bin şişe sahte parfüm ele geçirildi
13 Şubat 2024 - 23:28
İstanbul'da, dünyaca ünlü parfüm markalarının sahtelerini üretip piyasaya sürmeye hazırlanan iki kişi, eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. İmalathane ve depolarda yapılan aramalarda, sahte olan 1500 litre etil alkol, 40 bin şişe parfüm, 500 litre parfüm esansı, 100 bin parfüm şişesi ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin sahte parfüm üretip satmak için plan yaptığını öğrendi. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, şüphelilerin Sultangazi'deki iki ayrı imalathane ve depoda faaliyet gösterdiği belirlendi.

Jandarma, haksız kazanç elde etmelerini engellemek ve suç delillerini toplamak amacıyla operasyon düzenledi. Operasyonlarda, büyük miktarda etil alkol ve dünyaca ünlü markalara ait sahte parfümler bulundu. R.D. ve Y.K. isimli şüpheliler, adli makamlara sevk edildi. Ayrıca, sahte parfüm kutularının altında yerleştirilen kodların, müşterileri gerçek parfüm sitelerine yönlendirebilme amacıyla  kullanıldığı ortaya çıktı.

Kaynak: ABC Gazetesi, Gazete Duvar

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum