Fransa'da bir kaçak 4'ü çocuk 6 kişiyi bıçakladı

Fransa’nın Annecy kentinde Suriyeli kaçak, parkta oynayan çocuklara bıçakla saldırarak 4'ü çocuk 6 kişiyi yaraladı. Yaralılardan 3'ünün hayati tehlikesi sürüyor.

Fransa'da bir kaçak 4'ü çocuk 6 kişiyi bıçakladı
09 Haziran 2023 - 21:32
Fransa'da Suriyeli bir kaçağın çocuk parkına yaptığı bıçaklı saldırı ülkeyi sarstı. Ülkenin doğusundaki turistik Annecy kentinde 31 yaşındaki Suriyeli kaçak Abdelmasih H., göl kenarındaki bir çocuk parkına saldırarak 4'ü çocuk 6 kişiyi yaraladı. Ağır bıçak darbeleri alan 2 çocuğun ve bir yaşlı adamın durumunun ağır olduğu bildirildi. Bakan Darmanin, saldırganın polis tarafından etkisiz hale getirilip gözaltına alındığını söyledi.

Hayati durumları kritik
Saldırıda yaralanan üç yaşındaki iki çocuğun ve bir yetişkinin hayati tehlikesi sürüyor. Üç çocuk da hafif yaralandı. Polis yetkilileri, saldırganın 31 yaşındaki bir Suriyeli kaçak olduğunu, radikal İslamcı gruplarla bağlantılı olduğuna dair ise ellerinde bir veri olmadığını söyledi.

Saldırganın, bazıları bebek arabasında parka giren çocukları hedef aldığı, sonra da kaçmaya başladığı ve yakındaki yaşlı bir adamı bıçakladığı belirtiliyor. Polis olaya müdahale etti ve zanlıyı bacağından vurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, saldırı için "korkakça eylem" ifadesini kullandı ve olayın "şoke edici" olarak niteledi. Bölge milletvekili Antoine Armand ise saldırı için "menfur" ifadesini kullandı. Armand, yetkililerin olay hakkında "çok az" bilgi sahibi olduğunu ve saldırının soruşturulduğunu belirtti.

Saldırı sonrası park çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı, Fransa Parlamentosu'nda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Türkiye'den gitmiş
1991 doğumlu Abdalmasih H. Suriye uyruklu 31 yaşında bir erkek. Saldırganın Türkiye'de İsveçli olan eşiyle tanıştığı, 2013 yılında İsveç'e sığınmacı olarak geldiği ve burada İsveçli kadın ile evlendiği belirlendi. Bu evlilikten 3 yaşında bir kız çocuğu olan saldırganın, 8 ay önce eşinden ayrıldığı da edinilen bilgiler arasında.

İsveç oturum izni bulunan Abdelmasih H.'nin, 2022 yılında Fransa'ya gelerek Fransız makamlarından sığınma talebinde bulunduğu da ortaya çıktı.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum