Fransa'da cezaevi nakil aracına saldırı: 2 ölü

Fransa'da cezaevi nakil aracına düzenlenen saldırıda 2 polis memuru hayatını kaybetti, 3 polis ise ağır yaralandı. Saldırganlar, araçtaki bir hükümlüyle birlikte kaçtı. Yüzlerce polis, saldırganların yakalanması için seferber edildi.

Fransa'da cezaevi nakil aracına saldırı: 2 ölü
14 Mayıs 2024 - 20:42
Fransa'nın kuzeyindeki Normandiya'da Rouen kenti yakınlarında bir cezaevi konvoyuna iki araçla yaklaşan bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırganlar ve nakil aracındaki bir hükümlü, daha sonra yakınlarda yanmış olarak bulunan bir araçla kaçtı. Olayda iki polis memuru öldü, üç polis memuru da ağır yaralandı. Saldırganlar aranıyor. 

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, X'te yaptığı açıklamada, "Bu suçluları bulmak için her türlü imkan kullanılıyor. Talimatım üzerine yüzlerce polis memuru ve jandarma seferber edildi." ifadelerini kullandı. Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Rouen'deki bir adliyeden cezaevine nakil sırasında bir mahkûmun kaçtığını ve suç ortaklarının "ağır silahlar kullanarak cezaevi görevlilerini vurmakta tereddüt etmediğini" söyledi.

Davaya yakın bir kaynak, firari mahkûmun adının "Mohamed A" olduğunu ve 1994 doğumlu olduğunu söyledi. Fransız Le Figaro gazetesi mahkumun lakabının "La Mouche" olduğunu ve uyuşturucu ve cinayete teşebbüs suçlarından çok sayıda sabıkası bulunduğunu belirtiyor.

Kaynak: T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum