Fransa'dan "Ortadoğu"ya seyahat uyarısı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İran'ın İsrail'e saldırması ihtimaline karşı Fransız halkını İran, Lübnan, İsrail ve Filistin'e seyahat etmeme konusunda uyardı.

Fransa'dan "Ortadoğu"ya seyahat uyarısı
13 Nisan 2024 - 05:41
Fransa Dışişleri Bakanlığı; İran'ın İsrail'e yönelik misilleme saldırısı yapma ihtimaline karşı Fransız vatandaşlarına İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarına seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu. Bakanlık; Fransız devlet memurlarının İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarında herhangi bir görev icra etmelerini yasakladı.

Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Orta Doğu'daki duruma ilişkin gerçekleştirilen bir kriz toplantısında, İran'daki Fransız diplomatların aile üyelerinin tahliye edilmesi talimatını verdi. Bakanlığın sosyal medya platformu X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda da, Fransız devlet memurlarının İran, Lübnan, İsrail ve Filistin topraklarında herhangi bir görev icra etmelerinin yasaklandığı belirtildi. 

Tahran, Şam'da bulunan konsolosluğuna düzenlenen saldırı nedeniyle İsrail'e misillemede bulunacağını duyurmuştu. Almanya ve İngiltere, Tahran'a itidal çağrısında bulunurken ABD, bölge ülkeleri ile iletişime geçerek İran'ı sağduyulu davranmaya davet etmelerini istedi. 

İsrail, İran'ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde 7 kişi ile 6 Suriye vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum