Gazeteci Ali Sirmen hayatını kaybetti

Gazeteci, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen hayatını kaybetti. 84 yaşında olan Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Sirmen'in cenaze programına dair henüz bilgi paylaşılmadı.

Gazeteci Ali Sirmen hayatını kaybetti
17 Mart 2024 - 15:27
Gazeteci kimliğinin yanı sıra hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu da olan Ali Sirmen, 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türk sanat müziği bestekarı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen, bir süredir İstanbul'da bir hastanede tedavi görüyordu. Sirmen'in cenaze programına dair bilgi henüz paylaşılmadı.

ALİ SİRMEN KİMDİR?
Sirmen, köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başladı. Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de köşe yazıları yazdı. Sirmen, son olarak gazetemizde yazılarını kaleme alıyordu. Sirmen, 1972 yılında kurulan Barış Derneği'nin kuruluşunda yer aldı.

İkinci Bahar televizyon dizisinde Antepli bir komiseri canlandırdı. Cumhuriyet adlı filmde ise, Yunus Nadi Abalıoğlu'nu canlandırdı. SkyTürk kanalında Siyah-Beyaz isimli programın sunucularından biriydi. Ayrıca Cem TV'de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi isimli tartışma programını sundu. 2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Mine Sirmen ile evliliğinden Devrim (d. 1966) adında bir oğlu vardı. 25 Mart 2020 tarihinde COVID-19 teşhisi konularak tedavi altına alındı. 4 Nisan 2020 tarihinde Koronavirüs’ü yendi.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum