İlber Ortaylı: "Kızılay mirasına layık olalım"

İlber Ortaylı bu haftaki köşe yazısında, Kızılay'ın yönetimi ve kaynaklarının işletilmesinin son derece dikkat ve denetime tabi tutulması gerektiğini söyledi. Hilâl-i Ahmer'in (Kızılay) imparatorluk döneminde seçkin Osmanlı bürokratları ve hekimleri tarafından kurulduğunu hatırlatan Ortaylı, "Bu mirasa sahip ve layık olmak gerekir." dedi.

İlber Ortaylı: "Kızılay mirasına layık olalım"
05 Mart 2023 - 09:41
Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır satışıyla gündem olan Kızılay'a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Kızılay mirasına layık olalım." diyen Ortaylı, "Yönetim ve kaynaklarının işletilmesi son derece dikkat ister ve denetime tabi tutulması gerekir. Denetim bazı durumda herhangi bir devlet kuruluşu kadar, bazı halde ondan da ileride sıkı olmalıdır. Kızılay’ın kendi yönetici kadrolarını da yetiştirmesi, bu cemiyeti yönetecek insanların bunlar arasından çıkması gerekir." düşüncesini dile getirdi. 

Ortaylı yazısında, "Kızılay bir yardım derneğidir. Kamu yararına olduğu tasdiklidir ama statüsü ve ananevi rolü bunun ötesindedir. Yönetim ve kaynaklarının işletilmesi son derece dikkat ister ve denetime tabi tutulması gerekir. Denetim bazı durumda herhangi bir devlet kuruluşu kadar, bazı halde ondan da ileride sıkı olmalıdır. Kızılay’ın kendi yönetici kadrolarını da yetiştirmesi, bu cemiyeti yönetecek insanların bunlar arasından çıkması gerekir. Bu bir kariyer (meslek yolu) olmalıdır. Her zaman çalışanlarının ve gönüllülerinin yaptıkları maddi imkânlarının ötesinde büyük başarılar hanesine yazılmıştır. Bu mirasa sahip ve layık olmak gerekir." ifadesini kullandı. 

Kaynak: T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum