İsrail, Lübnan'da sağlık ocağını vurdu: 7 ölü

İsrail ordusunun Lübnan'da sağlık ocağına düzenlediği hava saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Hizbullah'ın İsrail'e düzenlediği misilleme saldırısında ise 1 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, Lübnan'da sağlık ocağını vurdu: 7 ölü
27 Mart 2024 - 21:48
İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyinde bir sağlık merkezine düzenlediği hava saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti. Ambulans servisi ve acil durum ve yardım merkezi olarak kullanılan, Sünni Müslüman bir grup olan Cemaat-ül İslami'ye ait tesise düzenlenen saldırıda 4 kişi de yaralandı. 

Lübnan Ambulans Birliği'ne göre Salı gece yarısından sonra gerçekleşen hava saldırısında İslami Acil Durum ve Yardım Birliği'nin bir sağlık tesisi vuruldu. Bu saldırı, İsrail - Lübnan sınır hattı boyunca şiddetin patlak vermesinden bu yana gerçekleşen en ölümcül saldırılardan biri oldu. Lübnan medyası, İsrail'in salıyı çarşambaya bağlayan gece düzenlediği saldırıda acil yardım ekibinden 7 kişinin öldüğünü, 4 kişinin de yaralandığını aktardı.

İsrail ordusu, Hebbariye'de bir askeri binayı vurduğunu, biri Cemaat-ül İslami'ye mensup militanları öldürdüğünü iddia etti. İsrail ordusunun açıklamasında, saldırganın İsrail'e yönelik saldırılara karıştığı da öne sürüldü. Sağlık görevlilerine yönelik hava saldırısını kınayan İran destekli Hizbullah ise, sabah saatlerinde İsrail'in sınır bölgesine roketlerle saldırdı.

Hizbullah'ın fırlattığı onlarca roketten birinin Kiryat Şimona'da bir fabrikaya isabet ettiği ve İsrail vatandaşı 25 yaşındaki bir kişinin ölümüne neden olduğu bildirildi. İsrail ordusu, Hizbullah'ın 30 roket fırlattığını belirtti. İsrail ordusunun çatışmalar nedeniyle tansiyonun arttığı Lübnan sınırında bazı yolları sivil araç trafiğine kapattığı bildirildi. Times Of Israel gazetesinin haberinde, sivil araç trafiğine kapatılan yolların Yukarı Celile bölgesinin Lübnan sınırına yakın alanları olduğu belirtildi.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum