İstanbul'da kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı

İstanbul Havalimanı'nda, Paris-İstanbul seferini yapan bir kargo uçağı, iniş takımlarındaki arıza nedeniyle gövde üzerine iniş yaptı. Uçakta herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmazken, 16R pisti geçici olarak kapatıldı. Kazayla ilgili incelemeler sürerken, diğer pistlerde uçuş trafiği ve operasyonlar sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

İstanbul'da kargo uçağı gövdesi üzerine iniş yaptı
08 Mayıs 2024 - 13:53
İstanbul Havalimanı'nda, yabancı bir kargo şirketine ait kargo uçağı, iniş takımlarının arızalanması nedeniyle gövde üzerine iniş yaptı.

Fedex Havayolları'na ait Boeing 763 tipi kargo uçağı, Paris-İstanbul seferini yaparken iniş takımlarında arıza meydana geldi. Bunun üzerine uçak, İstanbul Havalimanı kontrol kulesi ile irtibata geçerek gövde üzerine iniş için izin istedi.

Havalimanında gerekli tedbirler alınarak piste Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Servisi ekipleri sevk edildi. Uçak, sorunsuz olarak gövde üzerine inişini gerçekleştirirken kabin ekibi yaralanmadan uçağı terk etti.



Uçağın indiği 16R numaralı pist uçuşlara kapatıldı ve uçağın pistten kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Kazayla ilgili incelemeler başladı.

İstanbul Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada, havaalanında herhangi bir pistteki aksaklığın uçuşları etkilemediğini belirterek uçuşların devam ettiğini söyledi. Gül, kazada can veya mal kaybı olmadığını ifade etti.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan yapılan açıklamada ise, kaza sonrası sadece 16R pistinin geçici süreliğine kapatıldığı ve diğer pistlerde uçuş trafiğinin ve operasyonların sorunsuz bir şekilde devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Independent Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum