Joker 2'den (Joker: İkili Delilik) ilk fragman!

2019'da yayınlanan Todd Phillips'in yönettiği Joker filminin devamı olan Joker: Folie à Deux'nün (Joker: İkili Delilik) ilk fragmanı yayınlandı. Fragmanında Joker'i Arkham Tımarhanesi'nde gördüğümüz Joker: İkili Delilik, Ekim 2024'te vizyona girecek.

Joker 2'den (Joker: İkili Delilik) ilk fragman!
11 Nisan 2024 - 00:37

Todd Phillips'in yönettiği, başrollerinde Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın yer aldığı “Joker: Folie à Deux” filminin ilk fragmanı sonunda yayınlandı! Joker: İkili Delilik'in ilk fragmanı, filmin müzikal unsurlarının; Arthur ve Harley'in hikâyesini nasıl etkileyeceğine dair önemli bir teoriyi doğruluyor.

Joaquin Phoenix'in Arthur Fleck rolüyle geri döndüğü filmde, Joker'e Lady Gaga'nın Harley Quinn'i de eşlik edecek. Ekim 2024'te gösterime girecek olan Joker: Folie à Deux, yönetmen Todd Phillips'in ilk filminde yer alan olayları devam ettirecek. Bu, Joker olan ve daha sonra Gotham Şehri sokaklarında büyük bir isyana ilham kaynağı olduğu anlaşıldıktan sonra hapsedilen Arthur Fleck'in devam eden halüsinasyonlarını da içeriyor gibi görünüyor. Bu amaçla, Gaga'nın Quinn'i, yeni eklemeler ve şarkılar ve müzikal numaralara daha fazla odaklanmayla da olsa, gerçeklikten kopuşunda Joker'e katılacak gibi görünüyor.



Joker 2 fragmanının açılış sahnelerinde görüldüğü üzere Arthur Fleck halen Arkham'da tutuluyor. Joker, psikiyatri tesisinin koridorlarında iki gardiyan tarafından kendisine eşlik ederken, Harley Quinn'i başka bir odada müzikal grup terapisi gibi görünen bir etkinlikte görüyor. Görünen o ki, Harley ve Arthur, ortak bir yanılsamayla birbirlerinin psikolojik zorluklarını motive etmek için müziği kullanacaklar. Fragmanda Joker ve Harley'in dans edip şarkı söylediği çeşitli sahnelerde açıkça görülüyor. Bu sahnelere, ünlü "Hotel Arkham"ın çatısında dans etmeleri de ekleniyor.

"Folie à Deux", Fransızca'da "yakın ilişki içindeki iki veya daha fazla kişi arasında bir sanrıyı paylaşmak" anlamına geliyor, yani; "Paylaşılan Sanrısal Bozukluk". Bu amaçla, Arthur ve Harley'e ait ilgili zihinsel mücadeleler, yakınlaştırıldıklarında muhtemelen birleşecek, daha katı bir gerçeklikle başa çıkmanın ve dengelemenin muhtemel bir yolu olacak gibi görünüyor.

Kaynak: Beyazperde


YORUMLAR

  • 0 Yorum