KAMU-AR: "Şubat'ta açlık sınırı 18 bin TL'yi geçti"

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın araştırma sonuçlarına göre, Şubat ayında dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 52 bin 375 liraya yükseldi.

KAMU-AR: "Şubat'ta açlık sınırı 18 bin TL'yi geçti"
26 Şubat 2024 - 22:08

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Özgür Aras, Ankara'da dört kişilik bir ailenin harcamaları dikkate alınarak hazırlanan Açlık-Yoksulluk Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. 

Araştırma sonuçları şöyle:

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge birimi KAMU-AR’ın, dört kişilik bir ailenin, dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için tüketmesi gereken gıda ile beslenmenin yanı sıra diğer ihtiyaçlarını da insan onuruna yaraşır bir şekilde ve yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken harcamaları dikkate alarak hesapladığı açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının Şubat 2024 sonuçları açıklandı.

Açlık sınırı Şubat'ta bir önceki aya göre 1.531 lira artarken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 2 bin 349 liralık artışta 33 bin 402 liraya çıktı. Her ikisinin toplamından oluşan yoksulluk sınırı ise önceki aya göre 3 bin 880 lira arttı. Son bir yıllık dönemde ise açlık sınırı 8 bin 714 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 15 bin 98 lira ve yoksulluk sınırı ise 23 bin 812 liralık artış kaydetti.

Ankara’da en fazla alışveriş yapılan marketlerden derlenen fiyatlara göre, dengeli beslenebilmek için et- balık- yumurtaya aylık olarak harcanması gereken tutar Şubat'ta bir önceki aya göre 554 lira, yıllık olarak ise 2 bin 579 lira artarak 5 bin 213 lira oldu.

Kaynak: Ekonomim.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum