Kazakistan/Semey ormanında yangın: 3 can kaybı

Kazakistan'ın Abay bölgesindeki Semey ormanında çıkan yangında 3 orman görevlisi hayatını kaybetti; 30 bin hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Cumhurbaşkanı Tokayev, Acil Durumlar Bakanı Yuriy İlyin’i görevden aldı.

Kazakistan/Semey ormanında yangın: 3 can kaybı
10 Haziran 2023 - 16:20
Kazakistan'ın Abay bölgesindeki Semey ormanı doğa koruma alanında çıkan yangın, üçüncü gününde devam ediyor. Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Almatı, Jetisu ve Karağandı bölgelerinden takviye itfaiye ekibi ve araçları, Kızılorda bölgesinden 1 helikopter ve ayrıca Karağandı ve Almatı'dan asker gönderildiği bildirildi. Açıklamada, “Yaklaşık 800 kişi ve 200 araç, orman yangınını söndürme çalışmalarında yer alıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı İtfaiye Servisi Komite Başkanı Nurbolat Derbisov da şu anda havadan 8 helikopterin yangına müdahale ettiğini belirterek, "Söndürme çalışmaları yüksek hava sıcaklığı, yangın alanının büyük olması ve rüzgar nedeniyle zorlaşıyor." dedi.

Acil Durumlar Bakanı görevden alındı
Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisinden yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in Acil Durumlar Bakanı Yuriy İlyin’in görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi. Öte yandan, dün Abay bölgesindeki yangında 30 bin hektar alanın kül olduğu, 3 orman görevlisinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Kaynak: Hürriyet 

YORUMLAR

  • 0 Yorum