Malavi'de Freddy Kasırgası: Can kaybı 225'e çıktı

Malavi'de, Freddy Kasırgas'ında hayatını kaybeden 225 kişi için 14 günlük "ulusal yas" ilan edildi. 21 Şubat'ta başlayan ve Afrika'nın güneydoğu kıyılarını etkileyen Freddy Kasırgası nedeniyle Malavi, Mozambik ve Madagaskar'da 300'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Malavi'de Freddy Kasırgası: Can kaybı 225'e çıktı
17 Mart 2023 - 03:45
Mozambik'in Zambezia eyaletinde tesirini arttıran kasırgada en az 53 kişi yaşamını yitirdi. Şiddetli yağışın etkilediği Malavi'de de 225 kişi yaşamını yitirirken, yüzlerce kişi yaralandı, çok sayıda kişi ise kayboldu. Afrika'nın güneydoğu kıyılarını etkileyen Freddy Kasırgası sebebiyle Malavi, Mozambik ve Madagaskar'da can kaybı 300'ü geçti.



Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, bugün yapmış olduğu açıklamada; bugünden itibaren ülke genelinde tüm bayrakların yarıya indirildiğini ve Freddy Kasırgası'nda yaşamını kaybedenler için 14 günlük "ulusal yas" ilan edildiğini duyurdu. Yardım için internasyonal destek çağrısında bulunan Chakwera, 80 binden fazla kişinin yerinden olduğunu söyledi.



Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Mozambik'te ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Mozambikli yetkililer ise hasar ve can kaybının boyutlarının belirlenmesinin birkaç gün süreceğini açıkladı. Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera, ülkenin güneyindeki 10 bölgeyi "ulusal afet bölgesi" ilan etmişti. Dünya Meteoroloji Örgütü, 21 Şubat'ta Madagaskar'ı, 3 gün sonrasında da Mozambik'i etkileyen Freddy'nin, tarihin en uzun devam eden kasırgası olabileceğini açıklamıştı.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum