Meteoroloji sunucusu Gökhan Abur vefat etti

Türk müziği ve meteoroloji alanlarının önemli isimlerinden biri olan Gökhan Abur, 80 yaşında kanserle mücadelesini kaybetti.

Meteoroloji sunucusu Gökhan Abur vefat etti
15 Eylül 2023 - 21:54
Müzisyen ve NTV Meteoroloji Yüksek Mühendisi Gökhan Abur, 80 yaşında kanserle mücadelesini kaybetti. Abur'un vefatı uzun yıllar NTV televizyonunda meteoroloji programı editörlüğü ve sunuculuğu yapmış olan NTV ailesini ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Gökhan Abur'un vefatı, Türkiye'nin müzik ve meteoroloji alanındaki büyük bir kaybı olarak kabul ediliyor.



Gökan Abur Kimdir? 
Gökhan Abur, 1943 yılında Afyonkarahisar'da doğdu ve memur bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. İlkokul eğitimine Ankara'da başlayan Abur, İstanbul'da ortaokulu tamamladıktan sonra lise eğitimini Karabük'te sürdürdü. Lise yıllarında müziğe olan ilgisi ortaya çıkan Abur, kendi orkestrasını kurarak müzikal kariyerine ilk adımlarını attı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'ne kabul edilen Abur, müziğe olan tutkusunu üniversite hayatında da sürdürdü. Mezun olduktan sonra "yüksek mühendis" unvanıyla mezun olan Abur, uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'nde çalıştı ve 2003 yılında emekli oldu.

Müziğe olan ilgisi, lise yıllarında başlayan Abur, 1967 yılında Egemen Bostancı tarafından organize edilen Altın Ses Yarışması'nda dördüncü olarak büyük bir çıkış yakaladı. Bu başarısının ardından Fikret Şeneş'in katkılarıyla müzik kariyerine atılan Abur'un 14 adet 45'lik plağı ve "Bir Gün Karşılaşırsak" adlı bir albümü bulunmaktadır. 1975 yılında Eurovision Türkiye elemelerine katılan Abur, ilk 8'e girmeyi başardı.

1983 yılında deniz ve denizcilikle ilgilenmeye başlayan Abur, sonrasında uzak yol kaptanlarına eğitim verdi. Ayrıca 2000 yılında Açık Radyo'da "Açık Deniz" adlı bir program yaparak dinleyicilerine meteoroloji ve denizde hava tahmini konularında bilgi verdi. Ayrıca Atlantis Yatçılık'ta da "Meteoroloji ve Denizde Hava Tahmini" dersleri verdi.

Gökhan Abur, müziğin yanı sıra Las Vegas tarihinin en ünlü programlarından biri olan "The Rat Pack Show"da da sahne aldı. Haldun Dormen'in yönetmenliğinde, Gökhan Abur, Recep Aktuğ ve İpek Dinç'in performansları ile 2011 yılında İstanbul Grand Hyatt'ta bu unutulmaz şovu sahneledi.

Kaynak: NTV
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum