Moda tasarımcısı Iris Apfel hayatını kaybetti

80'li yaşlarda şöhrete kavuşan iç mimar, moda ikonu ve moda tasarımcısı New Yorklu Iris Apfel, Florida Palm Beach'teki evinde 102 yaşında hayatını kaybetti. Apfel, antika kumaşlar konusunda saygın bir otoriteydi.

Moda tasarımcısı Iris Apfel hayatını kaybetti
02 Mart 2024 - 23:56
Seksenli yaşlarda şöhrete kavuşan iç mimar ve moda tasarımcısı Iris Apfel, 102 yaşında hayatını kaybetti. Apfel'in sözcüsü Stu Loeser ve ABD'deki birçok medya kuruluşu da onun öldüğünü doğruladı ancak ölüm nedenini belirtmedi. Moda ikonunun Florida Palm Beach'teki evinde öldüğü ifade ediliyor. Antika kumaşlar konusunda saygın bir otorite olan Apfel, Beyaz Saray'daki çalışmalar da dahil olmak üzere restorasyon projelerine danışmanlık yaptı.

Birçok müze sergisine ve bir belgesele konu olan Apfel, son zamanlarda H&M, eBay ve Citroën kampanyalarında rol aldı ve hatta kendisine benzeyen bir Barbie bebek yaptırdı. New Yorklu Apfel canlı ve kendine özgü bir tarz yaratmıştı. 2 milyondan fazla takipçiye sahip olduğu Instagram biyografisinde kendisini "dünyanın yaşayan en yaşlı genci" olarak tanımlayarak, "Fazla fazladır, az olan sıkıcıdır." yazılıydı. 

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum