Başkanlık yarışı: Biden, Trump'tan 5 puan geride

New York Times ve Siena College'ın ortak gerçekleştirdiği ankete göre; 5 Kasım'da yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri için, ankete katılanların %48'i Trump'a oy vermeyi, %43'ü ise Biden'a oy vermeyi düşünüyor. Trump'a daha önce oy verenlerin %97'si yeniden Trump'a oy vereceklerini ifade etti.

Başkanlık yarışı: Biden, Trump'tan 5 puan geride
03 Mart 2024 - 07:35
New York Times ve Siena College ortaklığında gerçekleştirilen anket, Demokrat Parti ile Cumhuriyetçi Parti başkan adayları arasındaki son durumu ortaya koydu. Ulusal düzeyde yapılan ankete katılan seçmenlerin %43’ü 5 Kasım'da Joe Biden'a oy vereceklerini ifade etti, Donald Trump’ı seçeceklerini belirtenlerin oranı ise %48 çıktı. 2020'deki başkanlık seçimlerinde Biden’a oy verenlerin %83’ü Kasım'da ikinci kez aynı adayı destekleyebileceklerini, aynı yıl Trump'a oy verenlerin %97’si de yeniden kendisi için oy kullanacaklarını kaydetti. Ankete katılanların %47’si Biden’ın "görevini yürütme biçimini" kesinlikle onaylamadığını, her 4 katılımcıdan biri ülkenin yanlış yönde gittiğini düşündüğünü belirtti.

NYT ve Sienna ortaklığında aynı sorularla geçen yıl yapılan ankette de Trump, kayıtlı seçmenlerde Biden’ın 2 puan önünde çıkmış ancak Seçiciler Kurulu (Electoral College) delegeleri açısından da Biden, 2 puanla Trump’ı geride bırakmıştı. 25 - 28 Şubat'ta ulusal düzeyde gerçekleştirilen ankete her 2 partiden rastgele seçilen 980 kayıtlı seçmenin katıldığı bildirildi.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum