Netanyahu: "Zafere bir adım uzaktayız"

Gazze'de ateşkes yapılması için uluslararası baskı artarken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "rehineler bırakılmadan bir ateşkes olmayacağını" yineledi. Netanyahu, "Zafere bir adım uzaktayız." ifadelerini kullandı.

Netanyahu: "Zafere bir adım uzaktayız"
07 Nisan 2024 - 23:55
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Mısır'da yeni tur ateşkes görüşmelerinin başlayacağı sırada haftalık kabine toplantısında konuşan Netanyahu, "Hamas, uluslararası baskının, İsrail'in Hamas'ın taleplerine boyun eğmesini sağlayacağını umuyor. Ancak bu olmayacak." dedi.

İsrail'in Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya hazır olduğunu söyleyen Netanyahu, "Ancak Hamas'ın aşırı taleplerine boyun eğmeye hazır değil." diye ekledi. Hamas tüm rehineleri serbest bırakana kadar ateşkes olmayacağını söyleyen Netanyahu, "Zafere bir adım uzaktayız. Ancak ödediğimiz bedel acı verici ve yürek parçalayıcı." ifadelerini kullandı.

İsrail başbakanı şunları söyledi: "Rehineler geri verilmeden ateşkes olmayacak. Hamas'ın pozisyonunu sertleştirmesine neden olan uluslararası baskı, İsrail yerine Hamas'a yöneltilmelidir. Bu, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacaktır."

Mossad ve Şin Bet heyeti Kaihre'ye gidiyor
Ayrıca bir hükümet yetkilisi, İsrail heyetinin Kahire'deki ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması görüşmelerine yeşil ışık yaktığını söyledi. İsrail istihbarat servisleri Mossad ve Şin Bet şeflerinin Kahire'deki müzakereler için yola çıkacakları duyuruldu. 

Kaynak: NTV 

YORUMLAR

  • 0 Yorum