B. Krallık, C. Nolan'a şövalyelik ünvanı verecek

Birleşik Krallık, İngiliz yönetmen Christopher Nolan'a şövalyelik ünvanı verecek. Nolan'ın son filmi Oppenheimer, 2024 Oscar'larında En İyi Film dahil 7 ödül kazanmıştı. Nolan'ın ilk yönetmenlik Oscar'ı da bu filmle gelmişti.

B. Krallık, C. Nolan'a şövalyelik ünvanı verecek
29 Mart 2024 - 22:45
İngiliz yönetmen Christopher Nolan'a, son filmmi "Oppenheimer"ın 2024 ödül sezonunu silip süpürmesi ve En İyi Film, En İyi Yönetmen kategorileri de dahil olmak üzere 7 Oscar ödülü kazanmasının ardından, İngiltere tarafından şövalyelik unvanı verilecek.

Christopher Nolan'ın yanı sıra, eşi ve yapımcı ortağı Emma Thomas'a da sinemaya hizmetlerinden dolayı "dame" unvanı verilecek. Üniversite yıllarından beri beraber olan ikili, birlikte kurdukları Syncopy adlı yapım şirketini yönetiyor.

Kariyerinde "Kara Şövalye Üçlemesi", "Inception", Interstellar", "Prestige", "Memento" gibi unutulmaz filmler olan Nolan'a daha önce de İngiltere tarafından İngiliz Film Enstitüsü (BFI) Bursu verilmişti.

İngiliz Kraliyeti, Christopher Nolan ve Emma Thomas'ın yanı sıra Netflix'in eş icra kurulu başkanı Ted Sarandos'u yaratıcı endüstrilere yaptığı hizmetlerden dolayı fahri CBE (Commander of the British Empire - İngiliz Kraliyet Komutanı) ödülüne layık görüldü. Sarandos, 2000 yılından bu yana yayıncının içerik operasyonlarından sorumlu ve Temmuz 2020'de bu göreve atandı.

Kaynak: Beyazperde

YORUMLAR

  • 0 Yorum