Ressam domuz "Pigcasso" hayatını kaybetti

Resim yapan domuz olarak sosyal medyada ün kazanan "Pigcasso" 8 yaşında hayatını kaybetti. Pigcasso'nun, kronik romatoid artrit (eklem iltihabı) hastalığı olduğu aktarıldı. Pigcasso'nun bazı eserleri 1 milyon $'ın üzerinde bir fiyatla satılmıştı.

Ressam domuz "Pigcasso" hayatını kaybetti
09 Mart 2024 - 02:22
Resim yapan bir domuz olarak sosyal medyada ün kazanan Pigcasso, 8 yaşında hayatını kaybetti. Bakıcısı Joanne Lefson, domuzun kronik romatoid artrit (eklem iltihabı) hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pigcasso, 2016 yılında Güney Afrika’da bir çiftlikten satın alındı ve mezbahaya gitmekten kurtarıldı. Lefson, domuzun fırçaya olan ilgisini merak etti ve onun resim yapmak isteyip istemediğini görmek için bir deney yaptı. Fırçayı domuzun ağzına uygun şekilde değiştirip tuvali tezgahına yerleştirdi.

Pigcasso kurtarıldıktan sonra Güney Afrika’nın küçük bir kasabasında bulunan Franschhoek'te kurtarılan çiftlik hayvanları için kurulan ve kar amacı gütmeyen bir vakıf olan Farm Sanctuary’de yaşadı. Resimleri 1 milyon $'ın  üzerinde bir fiyatla satılan Pigcasso’nun tabloları Ed Westwick, Rafael Nadal ve Jane Goodall gibi ünlüler tarafından ilgi gördü.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum