Sırbistan'da yeni hükümet kuruldu

Sırbistan'da 17 Aralık 2023'te seçimlerin yapılmasının ardından aylar sonra yeni hükümet kuruldu. Yeni hükümetin başbakanı Milos Vucevic, "Siyasi ve askeri tarafsızlığa dayalı bir dış politika izlenmeye devam edileceğini" açıkladı.

Sırbistan'da yeni hükümet kuruldu
02 Mayıs 2024 - 21:10
Sırbistan'da, 17 Aralık 2023'te gerçekleştirilen erken genel seçimlerin ardından 139 gün sonra yeni bir hükümet kuruldu. Sırbistan Ulusal Meclisi'nde yapılan oylamaya katılan 213 milletvekilinden 152'si yeni hükümeti desteklerken, 61 milletvekili ise aleyhte oy kullandı.
 
Sırbistan Ulusal Meclisi'nde Sırp İlerleme Partisi (SNS), Sırbistan Sosyalist Partisi (SPS), Sırbistan Sosyal Demokrat Partisi (SDPS), Sırbistan Birleşik Emekliler Partisi (PUPS), Birleşik Sırbistan (JS) ve Voyvodinalı Macarlar Birliği'nden (SVM) oluşan yeni hükümet, güvenoyu aldı. Oylamaya katılan 213 milletvekilinden 152'si yeni hükümeti desteklerken, 61 milletvekili aleyhte oy kullandı. Yeni kabine üyeleri, oylamanın ardından yemin etti. 
 
Hükümetin başbakanı olarak Milos Vucevic görev yapacak. Hükümet programını açıklayan Vucevic, "Yeni hükümet, siyasi ve askeri tarafsızlığa dayalı bir dış politika izlemeye devam edecek. Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik stratejik bir hedef olmaya devam edecek." dedi.
 
Sırbistan'da 17 Aralık 2023'teki erken genel seçimde Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in desteklediği ve 2012'den bu yana iktidarda olan SNS öncülüğündeki "Aleksandar Vucic-Sırbistan Durmamalı" ittifakı, oyların yüzde 46'sını alarak, seçimi zaferle tamamlamıştı. 
 
Kaynak: ABC Gazetesi 

YORUMLAR

  • 0 Yorum