Stratosferde yemek yemenin maliyeti 500 bin $

Uzay seyahat şirketi SpaceVIP, cüzdanı kabarık ve yeni tatlar veya heyecanlar arayan insanların, deniz seviyesinden 30 kilometre yukarıda, yüksek teknolojili bir uzay balonunda, Michelin yıldızlı bir şefin hazırladığı yemekleri yemelerini, 500 bin dolar karşılığında sağlayacağını duyurdu.

Stratosferde yemek yemenin maliyeti 500 bin $
17 Mart 2024 - 23:10
Uzay seyahat şirketi SpaceVIP, önümüzdeki yıl piyasaya çıkması planlanan altı saatlik yüksek teknolojili uzay balonu yolculuğu için Michelin yıldızlı bir restorandan Danimarkalı şef Rasmus Munk ile anlaştı.



30 kilometre yükseklikte 6 kişilik yemek
Rasmus Munk, deniz seviyesinden 30 kilometre yükseğe çıkarılacak altı konuk için menü hazırlayacak. Burada güneşin doğuşunu izleyerek yemek yiyecekler ve gemideki internet imkanı sayesinde dünyaya canlı yayın da yapabilecekler.



Menü henüz kesinleşmedi ancak, Munk Bloomberg'e verdiği bir röportajda yemeklerin yolculuğun kendisi gibi sıra dışı olmasını istediğini ve menü üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Munk, 2023 yılı için Dünyanın En İyi 50 Restoranı rehberinde, beşinci sırada yer alan Danimarka restoranı Alchemist'in şefi olarak biliniyor.



Munk, "Bunun pahalı bir ilk yolculuk olduğunun farkındayız. Ancak, sonuçta bu ilk lansman." dedi.



Fiyatlar düşebilir
Munk, uzay şirketinin planının daha fazla gezi düzenlemek ve daha sonra daha fazla insanın bu deneyimden yararlanmasını sağlamak için fiyatı düşürmek olduğunu söyledi.



SpaceVIP'in kurucusu Roman Chiporukha, "Daha şimdiden düzinelerce nitelikli katılımcı bu deneyime büyük ilgi gösterdiğini ifade etti ve sadece altı koltukla önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm yolcuları güvence altına alacağımızı öngörüyoruz." dedi.



Katılım için özel bir eğitim gerekmiyor
Space Perspectives tarafından inşa edilen uzay aracı, yapılan açıklamaya göre herhangi bir eğitim ya da özel donanım gerektirmiyor. Basınçlı kapsül, roket yerine NASA tarafından geliştirilen bir teknoloji olan uzay balonuyla kaldırılacak. Test uçuşları önümüzdeki ay başlayacak. SpaceVIP, müşterilerine uzayda yemek yeme şansı sunmak isteyen ilk işletme değil. Geçtiğimiz yıl Fransa merkezli Zephalto şirketi, 2025 yılından itibaren en az 132 bin dolar karşılığında insanlara stratosfer seviyesinde bulunan bir balonda yemek yeme şansı sunmak istediklerini duyurmuştu.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum