Taksim'de yolcu seçen taksici gerginlik çıkardı

Taksim'de trafik denetiminde, değişim saati yalanıyla yolcu seçen bir taksiciye 4.064 TL ceza verildi ve aracı trafikten men edildi. Taksici, aracını trafikten men ettirmek için polise uzun süre direnerek zorluk çıkardı.

Taksim'de yolcu seçen taksici gerginlik çıkardı
18 Eylül 2023 - 18:48
Sık sık çeşitli mağduriyetlere neden olan taksiciler, yolcu seçerken veya taksimetre ile oynarken yakalanıyorlar. Bu tür olaylar bazen yolcular tarafından kaydedilip sosyal medyada paylaşılıyor, bazen de denetleme ekipleri uygulama noktalarında kural ihlallerini tespit ediyorlar.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'un en yoğun bölgelerinden biri olan Taksim'de, yolcu seçen ve kural ihlali yapan ticari taksilere yönelik denetim gerçekleştirdi. Taksim'deki denetimde, trafik işaretlerine uymayan 3 sürücüye 436'şar TL, yolcu seçen ve yolculara fiyat veren 3 taksiciye ise 4 bin 64'er TL ceza kesildi. Toplamda ise 16 bin 265 TL ceza uygulandı. Yolcu seçen ve yolculara fiyat veren taksicilerin araçları trafikten men edildi.

Denetim sırasında, aracı trafikten men edilecek olan bir taksici ile polis arasında bir tartışma yaşandı. Taksici, aracını bağlatmak istemeyerek polisle çatıştı. Ancak polis, aracın anahtarını alarak taksiciyi engelledi. Taksici, "Arabamı bağlatamam. Gözünü seveyim, ağabey. Arabamı neden bağlıyorsun?" şeklinde tepki gösterdi. Sonunda taksicinin kullandığı araç çekiciyle kaldırılarak trafikten men edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, ticari taksilere yönelik denetimlerin devam edeceğini belirtti.

Kaynak: En Son Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum