Behzat Malumaka

Behzat Malumaka


Renkli Kanlar Bankası

17 Kasım 2021 - 05:03

Taraftar olmanın meziyetleri olmayanları hep şaşırtır. Hatta biraz korkutur. O baş vermişlik, o kendinden geçmeler...

Kadınlar hakkında, onların erkekleri izlemeye değil, erkeklerin kendilerini izlemelerini izlemeye meyilli oldukları şeklinde bir tespit -tabii ki genellenemez- vardı. Doğrudur, yanlıştır bilemem ama taraftar gruplarına bu şablon birebir oturtulabilirdir. Hah, o mesele.
Rast gelmişizdir. "Ne oluyor yani?" bakışları altında, X takımının elli - yüz kişilik taraftar grubu şehrin merkezi bir caddesinde "lay lay lay" diye el şaklatarak yürür.
Izlendiklerini fark ettiklerinde farklı davranan ışık fotonları gibi, etrafın gözleri çift yarık mesabesinde, taraftar grubu farklı bir moda girer. Yaşları 15 - 25 arası, ikinci bir hobiye nadir sahip yıkık kalplerin neşeli coşkun hali perdeye yansır. Yırtıcı erkeksi tonla besteler çığlık olur. Biraz da Şaman ayinini andıran bir terapidir bütün olanlar. Ve işe yarıyor, rahatlıyorsunuz.

Sabaha kadar da bu mevzuları onlara uzun uzun anlatsanız, size o tribün tadını alamayacağınızı söyleyecekler. Ha zaten işin fantezi kısmını kabul etmek lazım. Fakat sevdalının sevdasına ilk bağlanış algoritmaları beni çok güldürüyor.

Peki bu yangının kıvılcımları nasıl oluşuyor? Eğer olmak isterseniz olursunuz. Başlangıç için tarafları süzebilirsiniz. Sizi seçeceğiniz takıma çeken şey herhangi bir oyuncusu, yaşadığınız semt, abinizin de o takımı desteklemesi hatta en basit şekliyle renkleri olabilir. Ve hatta sünnetinizde dayınızın aldığı o formayla çekildiğiniz bir fotoğraf, sizi bugün bir X takımı holiganına dönüştürebilir. En büyük de, şampiyon da sizin takımınızdır. Artık kanınınızın X takımının renklerinde akmaması için hiçbir sebep yoktur. Kimliğiniz hazır. Takımınızın lisanslı ürünlerinden satın alarak adanmışlığınızı çevrenize onaylatabilirsiniz.

Behzat MÂLUMAKA 23.04.2019 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum