Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi 2026'da geliyor

Yüzüklerin Efendisi'nin yeni filminin 2026 yılında vizyona gireceği açıklandı. Merkezinde Gollum'un olacağı filmi, orijinal üçlemede Gollum'u canlandıran Andy Serkis yönetecek.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi 2026'da geliyor
09 Mayıs 2024 - 23:45
2022 yılında Discovery anlaşmasıyla Warner Bros.'un başına geçen David Zaslav, yeni dönemde stüdyonun önceliklerinden birinin elindeki kıymetli fikri mülkiyetleri daha iyi kullanmak olacağını söylemişti. Bu amaç doğrultusunda Harry Potter ve Matrix gibi sevilen serileri yeniden canlandırmak için önemli adımlar atan stüdyo, şimdi de Yüzüklerin Efendisi ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, bugün bir açıklama yaparak yeni bir Yüzüklerin Efendisi filminin yolda olduğunu duyurdu. Live-action türündeki (animasyon olmayan) bu film, 2026 yılında sinemaseverlerle buluşacak. Film, Lord of the Rings: The Hunt for Gollum adını taşıyacak. 

Film hikayesi özgün olacak
Yeni Yüzüklerin Efendisi filminin konusu hakkında herhangi bir detay paylaşılmadı. Ancak Zaslav bunun daha önce ekranda görmediğimiz bir hikâye olacağını söyledi. Bu da bunun bir yeniden çevrim olma ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Orijinal üçlemenin arkasındaki isim olan Peter Jackson, bu yeni filmin de parçası olacak ama filmi yönetmeyecek. Bunun yerine orijinal üçlemeyi birlikte hazırladığı Fran Walsh ve Philippa Boyens ile birlikte filmin yapımcılığını üstlenecek. Jackson'ın yapımcı olarak projenin her aşamasında aktif rol üstleneceği söyleniyor. Filmi Andy Serkis yönetecek. Orijinal üçlemede Gollum'u canlandıran Serkis, daha sonra Mowgli ve Venom 2 gibi filmlerde yönetmen koltuğuna oturmuştu. 

Öte yandan Zaslav şu anda senaryo hazırlama sürecinin ilk aşamalarında olduklarını söyledi. Filmin 2026'ya yetişmesi için çok da geç kalınmadan çekimlerine başlanması gerekiyor. Zira böyle bir filmin hem çekimleri hem de post-prodüksiyon süreci epey uzun sürecektir.

Kaynak: Donanım Haber 

YORUMLAR

  • 0 Yorum