İsrail, Gazze'de BM'ye ait okulu vurdu: 50 ölü

İsrail ordusunun Filistinli sivillerin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki Birleşmiş Milletler'e ait Fakhoora Okulu'na gerçekleştirdiği saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Kamptaki başka bir binaya yönelik saldırıda ise aynı aileden 19’u çocuk 32 kişi yaşamını yitirdi.

İsrail, Gazze'de BM'ye ait okulu vurdu: 50 ölü
18 Kasım 2023 - 18:15
İsrail ordusu, sivillerin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı’ndaki Birleşmiş Milletler’e ait Fakhoora Okulu’na bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, kamptaki başka bir binaya yönelik saldırıda ise 32 kişi yaşamını yitirdiğini açıkladı. Öte yandan İsrail, sabah saatlerinde Gazze'de Maghazi kampındaki Büyük Cami’yi vurdu. Cami saldırısında can kayıpları ve yaralılar olduğu belirtilirken sayı verilmedi.

İsrail’in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları 43. gündür devam ediyor. İsrail ordusu, çok sayıda Filistinli sivilin sığındığı Cibaliye Mülteci Kampı’nda bulunan BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait Fakhoora Okulu’nu hedef aldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan bir yetkili saldırıda en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Fakhoora Okulu saldırısının, savaşın Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Filistin varlığını sona erdirmeyi amaçladığını kanıtlar nitelikte olduğu ifade edildi.

KAMPTAKİ BAŞKA BİR BİNAYA DAHA SALDIRI
Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilisi ayrıca aynı kamptaki başka bir binaya gerçekleştirilen saldırıda aynı aileden 19’u çocuk 32 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

 İsrail, Gazze Şeridi’nde Maghazi kampındaki Büyük Cami’yi vurdu. İsrail’in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği saldırıları sonucu Büyük Cami yerle bir olurken cami yakınlarında bulunan çok sayıda ev hasar gördü. Filistinli yetkililer, can kayıpları ve yaralıların olduğunu ifade etti.

Kaynak: Karar

YORUMLAR

  • 0 Yorum