ÖSYM, DGS sonuçlarını açıkladı

Adaylar, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecek. Sınava katılan adayların sorulara verdikleri cevaplar ve soruların doğru cevapları 10 gün süreyle erişime açıldı.

ÖSYM, DGS sonuçlarını açıkladı
11 Ağustos 2023 - 15:00
Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimi için katılım sağladıkları DGS sonuçları, ÖSYM'nin sonuç sayfası üzerinden sorgulanabiliyor. Öte yandan, adayların cevap kağıtlarının görüntüleri ve yaptıkları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ile soruların doğru cevapları da ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak  puanları hesaplanıyor. Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların sınav puanı hesaplanıyor. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların puanı hesaplanmıyor. 2022'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2023'de ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılıyor. 2023'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2024'de ilgili ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılıyor.

Kaynak: T24, Gazete Duvar
​​​​


YORUMLAR

  • 0 Yorum