Nisan'da sanayi üretimi yıllık bazda %1,2 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin sanayi üretim istatistiklerini yayımladı. Aylık olarak sanayi üretimi Nisan'da %0,9 geriledi. Nisan ayıyla birlikte sanayide yeniden negatif tablo izlendi.

Nisan'da sanayi üretimi yıllık bazda %1,2 azaldı
10 Haziran 2023 - 20:14

Türkiye İstatistik Kurumu, Nisan ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Nisan takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına kıyasla %1,2 düştü. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Nisan'da madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına göre %12,2, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %4,3 gerilerken, imalat sanayi sektörü endeksi ise aynı kaldı.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de yıllık bazda %9,7 düşüş oldu. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, Mart'a kıyasla %0,9 düştü. Sanayinin alt sektörlerinde ise, Nisan'da madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %0,9, imalat sanayi sektörü endeksi %1 azalırken, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %0,5 artış kaydetti.

Kaynak: Dünya Gazetesi


YORUMLAR

  • 0 Yorum