Hukuki engellere rağmen Kanal İstanbul'da inşaat

Kanal İstanbul'un çevresindeki Yenişehir Rezerv Yapı Alanı'nda hukuki tartışmalara rağmen inşaata başlandı. Emlak Konut Dursunköy Projesi'nde yeni bir ihale daha sonuçlandı ve yaklaşık 27,6 milyar TL'lik konut sözleşmesi imzalandı.

Hukuki engellere rağmen Kanal İstanbul'da inşaat
23 Nisan 2024 - 18:14
Cumhurbaşkanı'nın çılgın projesi olarak nitelendirilen Kanal İstanbul'un etrafında kurulması planlanan Yenişehir Rezerv Yapı Alanı, hukuki engellere rağmen inşaata açık hale geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2021'de onaylanan ancak daha sonra İstanbul 11. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar planlarına yapılan itirazlar, 3 aşamada askıya alınmıştı.

Ancak, iptal kararına rağmen inşaat devam ediyor. Son gelişme, Emlak Konut Dursunköy Projesi'nde yaşandı. Bu proje, Türk Hava Yolları ile Emlak Konut arasında 2018'de imzalanan sözleşme doğrultusunda ilerliyor. İhalelerin sonuçlanmasıyla birlikte inşaat başlamış durumda.

Emlak Konut'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Dursunköy projesinin ilk aşaması için 1 milyar 100 milyon TL değerinde bir sözleşme imzalandı. Bu, bugüne kadar Dursunköy'de yaklaşık 27.6 milyar TL değerinde sözleşme yapıldığını gösteriyor.

Erdoğan, 3. havalimanı çalışanları için Emlak Konut GYO ve THY işbirliğiyle Arnavutköy'e bağlı Dursunköy'de 3.6 milyon metrekarelik alanda konut inşa edileceğini duyurmuştu. Bu projenin, 2018'den bu yana gündemde olan bir proje olduğu belirtiliyor. Toplam 14 bin konutun, Emlak Konut tarafından satışa sunulması planlanıyor ve bu konutlardan en az 3 bininin THY ve iştiraklerinin çalışanlarına satılması için bir sözleşme imzalandı.

Seçim öncesinde başlatılan kampanyaya başvuran 450 bin kişi, yaklaşık 9 aydır kura çekikmesini bekliyor.

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum