Nuri N. Dokuzoğlu

Nuri N. Dokuzoğlu


Deneme 1 2 3

18 Kasım 2021 - 09:37

-Ooo! Abi nerelerdesin ya? Yüzünü gören cennetlik. Merhaba.
-Merhaba. Her yerdeyim kardeşim.
-Abi, ııı! Bu ifade biraz garip olmadı mı?
-Garip olan ne?
-Ne bileyim. Her yerdeyim falan. Sanki bizi aşan bir ifade gibi.
-“Biz” derken kardeşim?
-Ya insan olarak, kul olarak vs.
-Öyle mi dersin?
-Bence öyle. Her yerde nasıl olalım? Öyle olan bir tek Allah’tır.
-İlah olmayan her yerde olamaz mı yani?
-Bence olamaz, bizi aşar yani.
-Bilmem, bildiklerimiz ya da bilmediklerimiz aslında bildiğimizin ve de bilmediğimizin çok ötesinde olabilir. Bunları konuşmak için erken.

-Peki abi, nasıl istersen. Geçenlerde akış falan diyordun, ben bayağı düşündüm onu. Hatta düşünmekle kalmadım, uygulamaya geçtim.
-Ne düşündün?
-Seninle konuştuktan sonra dediklerini biraz yapmaya çalıştım. Aslında öncesinde pek hak vermemiştim ama uygulamaya geçince bazı şeyler yaşadım. Sanki bir şeyler açıldı gibi oldu. Hatta çok şey oldu. Etkilendim açıkçası.
-Tamam, ne düşündün ne yaşadın?
-Abi hani konuşmuştuk ya akış konusunu. Aslında bizim ötemizde akıp giden bir şeyler var, biz her ne yapsak da o akış devam edecek. Dâhil olabilirsek biz de akıp gidiyoruz falan demiştik.
-Akıp gidiyoruz demek ha? Nasıl oluyormuş o? Öyle kolay mıymış?
-Yani her neyse, bizim de planlarımız ya da hayatımız o akışla beraber ahenk içinde ilerliyor demiştik.
-Evet, demiştik.
-Hah işte! Ben onu denedim. Bir şeyler yaptım. Ama önünü ardını düşünmedim. Nasıl olması gerekiyorsa öyle yaptım. Senin de dediğin gibi sadece hakkını vererek yaptım. Gerisini hiç düşünmedim. Bu şekilde ne yaptıysam hepsi de gayet güzel oldu. Düşünsene hiçbir aksilik de çıkmadı çok garip. Daha da garip olanı ise aklıma hiç aksiliğin çıkacağı gelmedi. Ben ki su içerken bile acaba “İnşallah boğazıma kaçmaz.” diyerek su içen bir adamım. Tam anlatabildim mi bilmiyorum ama bu şekilde oldu abi. İlginç şeyler yaşadım.
-Sevindim.
-Bu kadar mı abi?
-Ne dememi bekliyordun?
-Ne bileyim, tebrik falan edersin diye düşündüm.
-Tebrik ederim.
-Abi yapma ya!
-Bir şey yapmadım kardeşim. Senin çapına göre tepki veriyorum.
-Abi ayıp olmuyor mu? Ne varmış çapımda?
-Kötü bir şey demedim ki. Sen akıllı bir adamsın. Yaşadığın şeyler olağan dışı şeyler değil. Sadece bu hâli ve yaşantıyı kaybettiğimiz için bize ilk başta olağan dışı gibi geliyor. O nedenle sen akıllı bir adam olduğun, buna böyle tepki vermeyip normal karşılaman için sade bir tepki verdim. Anlatabiliyor muyum?
-Anladım abi. Daha doğrusu tam olarak anlamasam da akışta olduğu gibi biraz düşününce anlarım muhtemelen.
-Anlarsın, anlarsın. Akıllı adamsın sen.
-Abi gaz verme ya!
-Ne gazı dostum. Anlamayacağın şeyler anlatmam sana. Bak anlıyorsun işte. Ayrıca biraz Fizik okuyalım, Astronomi okuyalım. Ama doğru okuyalım. Algıladığımızın çok ötesinde şeyler var. Düşünmek lazım.

-Haklısın abi. Dur daha ne anlatacağım. Sadece bunları yaşamadım biliyor musun? Sabahları çok kolay uyanmaya başladım. 4-5 saat uyku yetiyor. Önceden 7 saat uyur iki saat kendime gelemezdim. Sonraaa. Hah! Abi sabah çıkıyorum yola otobüsü beklemeye gerek kalmadan geliyor. Üşümüyorum bile. Anlatabiliyor muyum? Hiç yaşamadım neredeyse böyle şeyler. İş yerinde de herkes farklı bakmaya başladı bana.
-Nasıl farklı?
-Eskiden bir iş verirlerdi. On kişi sorardı “İş bitti mi, ne zaman bitireceksin?” diye. Açıkçası ben de bir saatte bitecek işi üç saatte bitirirdim. Şimdi kimse sormuyor ben de işi bitmesi gereken olağan sürede teslim ediyorum. Kimse de buna alışkın değil tabii, işi bitirince şaşkın şaşkın bana bakıyorlar. Hatta patron geçenlerde bana “Beni şaşırtıyorsun, böyle devam edersen daha farklı konumları konuşabiliriz.” diye terfi mesajı verdi. Amma şeyler yaşamışım be. Demek ki bundan önceki görüşmemizden uzun bir süre geçmiş. Tam hatırlamıyorum da seninle en son ne zaman görüştük?
-Üç hafta oldu.
-Üç mü hafta oldu? Ben bütün bunları üç haftada mı yaşadım. Abi şaka yapıyorsun.
-Yok yahu. Neden yapayım? Ben öyle şakacı bir adam mıyım?
-Aauuıı. Doğru diyorsun valla. Üç hafta oldu. Abi ben nerde yaşıyorum ya?
-Sakin ol dostum. Daha çok şey var. Bunlar daha yolun başında olan şeyler olabilir. Bi’durmak lazım.
-Abi daha ne olabilir ki?
-Olmadı bak şimdi. Senin gibi adama bu ifade hiç yakışmadı. O kadar olay yaşamışsın. Bunları yaşamanı sağlayan güç, ötesini yaşatamaz mı? İstediğin şeye inanmazsan asla istediğin şekliyle yaşayamazsın.
-Evet, şu anda aklım yine tam olarak almasa da önceki yaşadıklarım haklı olabileceğin düşüncesini uyandırıyor. O yüzden “akış” diyorum abi.

-Evet, ben de akış diyorum. Akışta şu anda çocuğu okuldan almak var. Böyle markette ayaküstü konuşmak olmuyor. Daha uzun konuşalım. Çocuk bekler. Hadi bana müsaade. Ha! Bu arada “her yerde olmayı” da bir düşün. Konuştuklarımızla bağlantısı var.
-Abi konuşalım mutlaka. Her şey için teşekkür ederim. Çok şey değişti hayatımda.
-Rica ederim, ne demek. Hadi Selametle!

Nuri N. DOKUZOĞLU 13.02.2020 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum