Nuri N. Dokuzoğlu

Nuri N. Dokuzoğlu


Keşke Allah'tan Başka Bir Şey İsteseydim

18 Kasım 2021 - 08:50

Başlıktaki dilek/dua benim niyazım değil. Yani yaşadığım anlık bir olayın yazıya dökülmesi değildir. Hemen hemen hepimizin yeri geldiğinde dillendirdiği bu cümlenin hâl ile bağlantısını aktarmak isterim.

Bu hâl önemli, yani “Keşke Allah’tan başka bir şey isteseydim.” dediğimizdeki hâl. Öyle bir an olur ki bazen isteklerimiz aniden oluverir. Bu, silsile şeklinde de zuhur edebilir. Farkına varırız ya da varmayız bilemem ama şu kesin ki gerçek manada senkronize olarak istenen şey hemen gerçekleşebilir. Buna kim mani olabilir ki? Senkronize olma hâli Allah ile de pekala olabilir. Cenab-ı hak kendisi ile senkronize olabilene yani duayı yapabilene icabet ediyor.

Bahsettiğimiz hâlin sürekliliği mümkün mü? Elbetteki mümkün. Kişi farkında olarak ya da olmayarak o hâle erişebilir. Sürekliliği ise farkındalığı nispetince oluyor. Tabi bu duruma gönülden inanmak esastır. Bir de bunun toplu olarak, senkronize olmuş bir şekilde, istişare gayesini de güderek yapıldığını düşünürsek akışın asla kesilmediğini ve temennilerin gerçekleştiğini görebiliriz.

Tecrübe ile sabit olan bu durum, hayatımızda birçok şeyi olumlu manada değiştirebilir ve kaderimize yön verebilir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi malum durumların gerçekleşeceğine inanmak, istediğimiz hâle erişince farkındalığı elden bırakmamak temel kıstastır.

Nuri N. DOKUZOĞLU 09.02.2019 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum